...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. spalio 20 d., šeštadienis

Savaitgalio kiaušinienė su brokoliais, kalafijorais, moliūgu, bei pomidorų ir sūrio salotomis (weekend omelet with broccoli, cauliflower, pumpkin and tomato and cheese salad)

Kiaušinienė iš penkių kiaušinių (2-3 porcijos)
Kiaušiniai, 5 vnt
Brokoliai, 70-100 g
Kalafijorai, 70-100 g
Moliūgas, 50 g
Svogūnai, 0,5 vnt
Česnakas, 1-3 skiltelės
Šviežias čili, 3-5 griežinėliai
"Bekonas", 50-70 g
Sviestas, 30-50 g
Druska, baltieji pipirai
Sūris "Parmezanas" (tarkuotas), 3-5 v.š
Salotos (2-3 porcijoms)
Pomidoras (didelis), 1-3 vnt
Sūris "Feta", 70 g
Graikiškas natūralus jogurtas, 3 v.š
Šviežias bazilikas, 10-15 lapelių
Druska, baltieji pipirai

Nuostabūs savaitgalio pusryčiai


Kiaušinienė. Brokolius ir kalafijorus supjaustome gražiais žiedynais. Moliūgą supjaustome plonais kvadratėliais. Sudedame į verdantį, pasūdytą vandenį ir verdame, kol daržovės suminkštės, tačiau per viduriuką liks lengvai traškios, maždaug 5 minutes. Keptuvėje išlydome sviestą ir gražiai sudedame apvirtas daržoves.

Atskirai keptuvėje apkepame smulkiai supjaustytą "bekoną". Kepame, kol taps lengvai traškiu. Išimame iš keptuvės ir į tą pačią keptuvę sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus, čilio žiedelius ir česnaką. Papildomai riebalų nereikia, užtenka riebalų, atsiradusių nuo keptos šoninės. Apkeptus svogūnus su česnaku sudedame į plaktuvą kartu su kiaušiniais. Pasūdome, įberiame šviežiai maltų baltųjų pipirų, gerai išplakame. Plaktais kiaušiniais užliejame keptuvėje išdėtas daržoves. Ant viršaus gausiai pabarstome tarkuotu "Parmezanu". Dedame ant viryklės kepti. Kepame ant viryklės neilgai, maždaug 1 mintę, kol pradės kepti kiaušinienės apačia. Nuimame nuo viryklės ir dedame į orkaitę kepti su karščiu tik iš viršaus, kol gražiai paruduos ir kiaušiniai bus iškepę. Išimame iš orkaitės, pabarstome traškiu, keptu "bekonu". 

Salotos. Į dubenėlį dedame supjaustytą kūbeliais pomidorą ir sūrį "Feta". Gausiai pabarstome smulkintais šviežio baziliko lapeliais. Nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Užpilame natūraliu graikišku jogurtu. Gražiai išmaišome.



Rekomendacijos. Neperkepkite kiaušinienės, kad "nesudžiūtų". Nepervirkite daržovių, kad nevirstų koše.  Naudokite "graikišką" jogurtą, jis neriebus, tačiau konsistencija kaip grietinės. Jo galima nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Neužmirškite šviežio baziliko. Jei nėra sezonas moliūgams, jis nebūtinas. Rūkytą, šalto rūkymo šoninę pirkite pas žinomus ūkininkus, kad būtų pagaminta be konservantų. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

1 komentaras:

  1. Graikiska jogurta galima pasigaminti ir namie is EasiYo jogurto bazes

    AtsakytiPanaikinti