Kiaušinienė iš penkių kiaušinių (2-3 porcijos)
Kiaušiniai, 5 vnt
Brokoliai, 70-100 g
Kalafijorai, 70-100 g
Moliūgas, 50 g
Svogūnai, 0,5 vnt
Česnakas, 1-3 skiltelės
Šviežias čili, 3-5 griežinėliai
"Bekonas", 50-70 g
Sviestas, 30-50 g
Druska, baltieji pipirai
Sūris "Parmezanas" (tarkuotas), 3-5 v.š
Salotos (2-3 porcijoms)
Pomidoras (didelis), 1-3 vnt
Sūris "Feta", 70 g
Graikiškas natūralus jogurtas, 3 v.š
Šviežias bazilikas, 10-15 lapelių
Druska, baltieji pipirai
Nuostabūs savaitgalio pusryčiai
Kiaušinienė. Brokolius ir kalafijorus supjaustome gražiais žiedynais. Moliūgą supjaustome plonais kvadratėliais. Sudedame į verdantį, pasūdytą vandenį ir verdame, kol daržovės suminkštės, tačiau per viduriuką liks lengvai traškios, maždaug 5 minutes. Keptuvėje išlydome sviestą ir gražiai sudedame apvirtas daržoves.
Rekomendacijos. Neperkepkite kiaušinienės, kad "nesudžiūtų". Nepervirkite daržovių, kad nevirstų koše. Naudokite "graikišką" jogurtą, jis neriebus, tačiau konsistencija kaip grietinės. Jo galima nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Neužmirškite šviežio baziliko. Jei nėra sezonas moliūgams, jis nebūtinas. Rūkytą, šalto rūkymo šoninę pirkite pas žinomus ūkininkus, kad būtų pagaminta be konservantų. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Graikiska jogurta galima pasigaminti ir namie is EasiYo jogurto bazes
AtsakytiPanaikinti