Žuvies sultinys (6 litrai)
Įvairios žuvys ir jūros gėrybės (jų atraižos, galvos, kaulai, kiautai), 2,5-3 kg
Imbieras, 100 g
Salierų stiebai, 200-300 g
Česnakai, 2 galvutės (80-90 g)
Morkos, 300-500 g
Paprika, 100-150 g
Pomidorai, 300-500 g
Porai, 200 g
Čili ankštis, 1 vnt
Baltas vynas, 1 lt
Gvazdikėliai, 5 vnt
Lauro lapai, 5-7 vnt
Kvepiantys pipirai, 7-10 vnt
Kalendros sėklos, 1 v.š
Sriubytė (2,5-3 litrai)
Porai, 300 g
Šaloto svogūnai, 150-170 g
Imbieras, 50 g
Česnakas, 10 g
Raudona kario pasta, 1-2 v.š
Kokoso pienas, 800 ml
Žuvies sultinys, 1,5 l
Grietinėlė, 1 l
Midijos, 100-150 g
Sviestas (kepimui), 100 g
Sojos padažas, 50 ml (pagal skonį)
Laimo sultys, 3-5 v.š (pagal skonį)
Druska, šviežias čili, rudas cukrus
Priedai į sriubytę (vienai porcijai)
Tigrinės krevetės, 3 vnt
Lašiša, 50-70 g
Balta žuvis (jūros lydeka), 50-70 g
Moliuskai šukutės, 3 vnt (60 g)
Kalmarai, 50 g
Laimo vaisiaus tarkuota žievelė
Plakta grietinėlė (ne vienai porcijai)
Grietinėlė, 200 ml
Laimo sultys (pagal skonį)
Kalendros lapeliai, didelis pundelis
Druska
Kalmarai. Prieš serviruojant, kalmarus paruošiame atskirai. Kalmarų filė, išilgai padaliname į dvi dalis. Vidinę puse tankiai, aštriu peiliu įpjauname maždaug per 2 mm.Taip paruoštus dedame į pasūdytą, verdantį vandenį. Kalmarai iškart susisuks į ritinukus, atrodys kaip ežiukai. Paverdame maždaug 15-20 minučių. Įšimame ir atvėsiname patalpindami į šaltą vandenį su ledukais. Atvėsusius supjaustome 1 cm storio griežinėliais.
Plakta grietinėlė su kalendra. Šviežios kalendros lapelius sutriname blenderiu su mažu kiekiu grietinėlės. Atskirai, iki standžių "putų", išplakame grietinėlę. Į plaktą grietinėlę supilame grietinėlę su trinta kalendra. Nuskaniname druska, laimo sultimis.
Serviruojame, "surenkame" sriubytę. Imame reikiamą kiekį jau paruoštos, pertrintos sriubytės, vienai porcijai užtenka 200 ml. Užverdame. Sudedame kalmarus, žuvies kūbelius, pjaustytas krevetes, moliuskus. Kaitiname ant mažo karščio, maždaug 10-15 minučių. Stengiamės daug nemaišyti, kad nesubyrėtų žuvis. Išvirus, atsargiai iš sriubos išimame "tirščius" ir gražiai sudedame į lėkštės viduriuką. Pačią sriubytę dar kartą pertriname blenderiu, kol pradės "putoti". Supilame ant "tirščių". Ant viršaus uždedame plaktos grietinėlės su kalendra "pelytę". Pabarstome tarkuota laimo žievele.
Rekomendacijos. Žuvies sultinukas turi būti "stiprus". Kuo daugiau naudosite vėžiagyvių, krevečių kiautų, midijų, tuo skanesnis bus sultinys. Kalmarus ir tigrines krevetes, kol verda sultinys, galite truputį pamarinuoti. Jei mėgstate aštriai, negailėkite kario pastos. Žuvies kūbelius galite apvirti atskirai ant garų, taip žuvis tikrai nesubirės. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Atrodo nerealiai, o koki balta vyna rinktis?
AtsakytiPanaikintihttps://www.primo-vino.eu/baltas-vynas/