...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Šiltas paplotėlis su pikantišku sūriu, karamelizuotais obuoliukais, bei rūkyta antiena (warm cake with spicy cheese, caramelized apples and smoked duck)


Sūrio kremas (vienai porcijai)
Sūris "Filadelfija", 70-90 g
Klevų sirupas, 1 a.š
Romas, 1 a.š
Plaktos grietinėlės, 1 v.š
Mėta
Troškinti obuoliai (vienai porcijai)
Obuoliai, 60 g
Cukrus, 1 v.š
Apelsino sultys, vienas apelsinas
Laimo sultys, 1 a.š.
Romo, 3 v.š
Anyžiaus žvaigzdutės, cinamono lazdelės
Kiti produktai (vienai porcijai)
Sluoksniuota tešla, 40-50 g
"Rukola" salotos, 15-20 g
Rūkyta antis, 30 g
"Kapotos" tešlos vamzdelis, 1vnt
Kiaušinis, 0,5 vnt
Riešutų aliejus, 0,5 a.š


Sūrio kremas. Gerai, iki purumo pertriname sūrį "Filadelfija" . Nuskaniname klevų sirupu ir tamsiu romu, įberiame smulkintų mėtų lapelių, sudedame iki standumo išplaktą grietinėlę, lėtai išmaišome. 
Karamelizuoti obuoliukai. Nuluptus obuolius supjaustome gražiais kūbeliais. Į keptuvę suberiame cukrų ir kaitiname, kol cukrus išsilydys ir įgaus rusvą atspalvį. Padidiname karštį iki maksimumo, dedame obuolių kūbelius, intensiviai maišome, kaitiname maždaug pusę minutės. Supilame iš šviežio apelsino išspaustas sultis, sudedame anyžiaus žvaigždutes, cinamono lazdeles, pašlakstome laimo sultimis. Kaitiname toliau, kol nugaruos, pradės tirštėti. Supilame tamsų romą ir dar minutę ar dvi kaitiname. Nuimame nuo viryklės, atvėsiname. Turi gautis karamelizuoti obuoliukai, tirštame sirupe.
Antiena. Rūkytos antienos krūtinėlę supjaustome labai plonais griežinėliais. Gražiai išdėliojame ant traškaus, "kapotos" tešlos vamzdelio, gražiai susukame. Pašlakstome riešutų aliejumi.
Paplotėlis. Sluoksniuotos tešlos paplotėlio paviršų, aštriu peiliu, įpjauname mažais kvadratėliais. Patepame kiaušinio plakiniu. Kepame orkaitėje, 180 C karštyje, maždaug 12 minučių, kol išsipūs ir įgaus gražią rudą spalvą. 
Serviruojame. Lėkštėje išdėliojame salotų lapelius, dedame šiltą paplotėlį, ant jo iš sūrio suformuotus "cepelinukus". Gausiai išdėliojame karamelizuotus obuolių kūbelius, pašlakstome sirupu nuo obuolių. Ant viršaus dedame vamzdelį su antiena. Puošiame anyžiumi ir cinamono lazdelėmis iš sirupo. 


Rekomendacijos. Rūkytos antienos, galite rasti pirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Naudokite kietus, rūgščius obuolius. Čia rasite "kapotos" tešlos vamzdelio receptą. 
 http://danovirtuve.blogspot.com/2012/03/desertas-romantika.html
Rekomenduoju prie "Porto" vyno. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama ! 

2 komentarai:

  1. Vau!Daugiau nieko ir nepridursi. Vartau, gėriuos Jūsų kuriamais grožiais ir semiuos idėjų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai malonu girdėti. Visada prašom į svečius!:)

    AtsakytiPanaikinti