...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Viskyje marinuota lašiša su mango padažu ir traškiais "Filo" tešlos paplotėliais (Whisky marinated salmon with mango sauce and crispy "Filo" pastry scones)

Marinuota lašiša (penkioms porcijoms)
Lašiša, 500 g
Pankolio sėklos, 1 a.š
Druska 2 v.š
Cukrus 2 v.š
Viskis, 50-70 g
Mango padažas (trims, keturioms porcijoms)
Mango vaisius, 1 vnt
Baltas vynas, 200 ml
Medus, 1 v.š
Mėta, 15 lapelių
Žvaigždinis anyžius, 3 vnt
Kiti produktai (vienai porcijai)
Mini šparagai,  9 vnt
Salotos "Rukola", 1 pundelis
"Filo" tešla, 30-50 g
Balzamiko sirupas, sviestukas, alyvuogių aliejus

Nuostabus, pikantiškas skonis


Lašiša. Lašišos filė gabalėlį įdedame į gilesnį indą. Gausiai pabarstome cukraus ir druskos mišiniu. 50% druskos ir 50% cukraus. Pabarstome traiškitomis pankolio sėklomis. Pašlakstome gausiai viskiu. Gerai uždengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą marinuotis. Marinuojame ne mažiau parą. Retkarčiais pavartome marinate. Žuvytė turi užtektinai išsisūdyti, jaustis lengvas viskio aromatas, skonis.
Padažiukas. Užverdame baltą vyną, įdedame medų ir anyžių. Verdame ant mažo karščio, kol nugaruos, pradės tirštėti. Sudedame šviežio mango kūbelius, dar pusę minutės paverdame. Atvėsiname. Prieš serviruojant įberiame kapotos mėtos. 
Kitka. "Filo" tešlos lapelius supjaustome trikampėliais. Patepame sviestuku ir kepame orkaitėje, 180C karštyje, kol gražiai paruduos. Atvėsiname. 
 Mini šparagus, 1-2 minutes paverdame nuskanintame druska ir cukrumi vandenyje. Atvėsiname, pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Serviruojame. Marinuotą lašišą supjaustome lapai plonais griežinėliais. Susukame "rožytes". Į lėkštę dedame kelis gabalėlius lašišos, kelis šparagus, salotų lapelius. Ant viršaus "Filo" tešlos paplotėlį. Taip sluoksniuojame kelis kartus. Svarbu, kad "piramidė" nesugriūtų. Pašlakstome pikantišku mango padažiuku, bei balzamiko sirupu. 


Rekomendacijos. Lašišą marinuokite tol, kol gausite tobulą skonį. Pabarstykite gausiai druskos ir cukraus mišiniu, žuvytė "pasiims" druskos tiek, kiek reikia. Supjausčius lašišą griežinėliais galite dar papildomai pašlakstyti trupučiu viskio. Mango vaisius turi būti užtektinai prinokęs, ryškiai geltonas ir saldus. Nedanokę ar ištižę netinka. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama !      

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą