...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 14 d., trečiadienis

Desertas “Romantika”



Tešla vamzdeliams (ne vienai porcijai)
Kiaušinių baltymai, 3 vnt.
Cukrus, ¾ stiklinės
Miltai, ¾ stiklinės
Sviestas, 70 – 80 gramų

Bavariškas kremas (ne vienai porcijai)
Pienas, ½ litro
Grietinėlė, 250 gramų
Kiaušinio tryniai, 6 vnt.
Cukrus, 250 gramų
Želatina, 15 – 25 gramų
Vanilinė lazdelė, 1 vnt.
Beilio likeris (likeris Baily),  1 porcijai 10 – 20 gramų

Kiti produktai (vienai porcijai)
Šviežios arba  šaldytos avietės, 50 gramų
Cukrus, 1 - 2 arbatiniai šaukšteliai
Baltas romas, 1 valgomas šaukštas
Juodas šokoladas, cukraus pudra, mėta

Trys saldžios “žvakės” romantiškam vakarui.


Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus po truputi berdami į juos cukrų. Toliau plakant pilkite ištirpintą sviestą ir berkite miltus, turi gautis vientisa kreminė masė.  Įkaitinkite orkaitę iki 180-190C. Skardą, kurioje kepsite, išklokite “sviestiniu” popieriumi arba naudokite silikoninį kilimėlį, jų galima įsigyti specializuotose parduotuvėse. Iš storesnio popieriaus (1-1,5 mm) ar specialaus plastiko iškirpkite trafaretą - formą, kurios pagalba  iškepsite tešlą ant kepimo skardos. Šiuo atveju tai bus apskritimas su nupjauta apačia, kad susukti vamzdeliai galėtų stovėti lėkštėje. Turėkite apvalų vamzdelį (2cm skersmens), kurio pagalba  greitai galėsite susukti iškeptus paplotėlius į vamzdelius. 
Ant išklotos skardos dėkite trafaretą ir mentelės pagalba iškirptą formelę lygiai ištepkite paruošta tešla (1,5-2 mm storio). Nuėmus trafaretą skardą pašaukit į orkaitę ir kepkit, kol paplotėliai įgaus gražų, rusvą atspalvį. Paplotėlių šonai gaunasi trupučiuką tamsesni.
Išėmę iš orkaitės greitai susukite paplotėlius vamzdelio pagalba. Jie iš karto turi sukietėti. Kad vamzdeliai stovėtų lėkštėje, jų apačia turi būti lygi.

Bavariškas kremas:
Išilgai perpjaukite vanilės lazdelę. Išskobkit minkštimą ir sudėkit į pieną. Puodą su pienu kaitinkite kol užvirs. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki purios, vientisos masės. Į ką tik užvirusį ir nukeltą nuo ugnies pieną plakdami po truputuką supilkit kiaušinių masę ir įstatykit indą į vonelę su verdančiu vandeniu. Tuomet supilkite jau išbrinkusią, ištirpintą želatiną ir toliau plakite, kol masė įgaus vientisą tiršto kremo konsistenciją. Nuėmę nuo viryklės palikite atvėsti. Į atvėsusią, bet dar nesustingusią masę sudėkite išplaktą, tirštą grietinėlę ir gerai dar kartą išplakite.  Sudėkite į formą ir atšaldykite šaldytuve. Gausite kreminę masę kelioms porcijoms. Prieš serviruojant desertą, maždaug 6 šaukštus kremo dėkite į dubenį, supilkit likerį ir mikseriu dar kartą išplakite iki vientisos masės. Konditerinio švirkšto pagalba pripildykit tešlos vamzdelius, taip kaip matote paveikslėlyje. Lėkštę, kurioje serviruosite desertą, palaikykite šaldiklyje. Įdarytų vamzdelių apačią įmerkite į karštą, ištirpintą juodą šokoladą ir pastatykite į lėkštę. Šaltoje lėkštėje šokoladas greitai sustings ir vamzdeliai liks tvirtai stovėti. 

Trintos avietės:
Jeigu neturit šviežių aviečių, naudokit šaldytas uogas. Prieš sutrinant avietes mikseriu (su peiliukais) atsirinkit dekoracijai keletą gražių uogų. Pilnai atšildyti nebūtina, užtenka, kad jos taptų minkštos. Subėrus cukrų mikserio pagalba labai gerai sutrinat, perkošiat per sietelį, įpilat balto romo, išmaišot ir galite serviruoti. Patariu supilstyti į mažus stikliukus. Iš karšto juodojo šokolado, šalia vamzdelių išpieškit gražius ornamentus, apibarstykit cukraus pudra, pastatykit stikliukus su trintomis uogomis, pagražinkit avietėmis. Neužmirškite šviežios mėtos lapelių.

Skanaus :)



        

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą