"Panakota" (ne vienai porcijai)
Salierų gumbai, 500 g
Grietinėlė, 100-150 ml
Citrinos sultys, 1 a.š
Pienas, 0,5-1 ltr (virimui)
Želatina, 2 lapeliai
Druska, baltieji pipirai
Krevetės (vienai porcijai)
Tigrinės krevetės, 5 vnt
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Česnakas, 1-2 skiltelės
Druska, baltieji pipirai, petražolė, lauro lapelis, kvepiantys pipirai
Kepti baravykai (vienai porcijai)
Baravykai, 2-5 vnt
Česnakas, 1 skiltelė
Alyvuogių aliejus, 1-2 v.š
Druska, penkių rūšių pipirai, lauro lapelis
Kiti produktai (vienai porcijai)
Vytintas kumpis "Parma", 50-60 g
Salotos "Rukola", 1 pundelis
Balzamiko sirupas, 1 a.š
Panakota. Salierų gumbus nulupame, nuplauname ir supjaustome maždaug 3 cm dydžio gabalėliais. Sudedame į puodą, užpilame pienu. Užverdame, nugraibome putas, nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Įmetame lauro lapelį, kelis kvepiančius pipirus. Verdame, kol salierai visiškai išvirs. Išvirtus išimame iš pieno ir sutriname blenderiu iki purumo. Kad neliktų gumuliukų, pertriname per sietą.
Želatiną sudedame į šaltą grietinėlę. Leidžiame jai išbrinkti. Statome ant viryklės, kaitiname ant mažo karščio, kol ištirps želatinas, grietinėlė užvirs. Nuimame nuo viryklės, perkošiame per sietą. Grietinėlę supilame į trintus salierus. Pašlakstome citrinos sultimis. Gerai išplakame, reikalui esant dar kartą nuskaniname. Formą išklojame maistine plėvele, supilame paruoštą masę. "Panakota" turi gautis ne aukštesnė kaip 1,5 cm. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusią masę supjaustome gražiais kvadratėliai, maždaug 2*10cm didžio.
Krevetės. Išlukštentas krevetes pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome smulkiai kapotu česnaku, pabarstome druska bei šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Uždengiame ir paliekame 1-2 valandoms pasimarinuoti. Išsimarinavusias nuvalome nuo marinato ir išdėliojame kepimo skardoje. Kepame orkaitėje, prie 160 C karščio, kol pradės raudonuoti. Atvėsiname, pabarstome smulkiai kapota petražole.
Grybai. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame pjaustytą česnaką, kvepiančius pipirus, lauro lapelius. Minutę, dvi kaitiname ant mažo karščio, kad aliejus prisigertų aromato. Iš aliejaus išimame prieskonius, sudedame kūbeliais pjaustytus baravykus. Nuskaniname druska, šviežiai maltais pipirais. Kepame, kol grybai gražiai paruduos. Iškeptus atvėsiname aliejuje, kuriame kepė.
Kiti produktai. Vytintą kumpį "Parma" supjaustome plonais griežinėliais. Išdėliojame ant kepimo skardos, kepame orkaitėje 180 C karštyje, kol gausis traškūs čipsai. Atvėsiname.
Džiovintus baziliko lapelius, pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Serviruojame. Į lėkštę gražiai dedame "Panakotą", ant viršaus išdėliojame salotų lapelius, tigrines krevetes ir kumpio čipsus. Pašlakstome sultimis, kurios atsirado kepant krevetes. Šalia išdedame keptus grybus. Puošiame baziliko lapeliais, balzamiko sirupu.
Rekomendacijos. Skirtingų firmų želatinos kiekiai skiriasi. Todėl jos imkite tiek, kad sustingusi "Panakota" būtų pakankamai minkšta, tačiau laikytų forma ir galima būtų pjaustyti. Jokiais būdais neperkepkite krevečių, kepant pašlakstykite marinatu, kuriame marinavosi. Krevetės pradėjo raudonuoti, dar pusę minutės ir traukite iš orkaitės. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą