...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Lašišos kamuoliukas su karštais lietiniais, bei raudona ikra (Salmon ball of hot pancakes and red caviar)


Lašišos kamuoliukas (vienai porcijai)
Rūkyta lašisa, 100 g
Šviežia lašiša 60-70 g
Sūris “Filadelfija”, 40 g
"Kokteilinės" krevetės, 30 g
Raudona ikra, 20 g
Mėlynieji svogūnai, 5 g
Blynai lietiniai, 2 vnt
Krapai, citrinos sultys, citrinos tarkuota žievelė, želatinas, alyvuogių aliejus, porai, druska, baltieji pipirai


Kamuoliukas. Norint pasigaminti tokį žuvies kamuoliuką, mums prireiks specialių konditerinių formų. Geriausias variantas būtų silikoninės formos. Taip, kaip matome paveikslėlyje. 
Rūkytą lašišą supjaustome plonomis juostelėmis ir gražiai išklojame pusrutulio formas taip, kaip matome paveikslėlyje.

Įdaras. Šviežios lašišos gabalėlius pabarstome druska ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Kepame orkaitėje, maždaug 5 minutes, 180C karštyje. Atvėsiname.
Sūrį “Filadelfija” sudedame į dubenį, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame tarkuotos citrinos žievelės, smulkiai kapotų krapų. Gerai permaišome. Sudedame smulkiai supjaustytas "kokteilines" krevetes. Keptą, atvėsintą lašišą supjaustome mažais gabalėliais ir atsargiai įmaišome į sūrio masę. Nuskaniname druska ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Paruoštą sūrio masę atsargiai išdedame į formas iki viršaus, išklotas rūkyta lašiša. Gerai sutrombuojame. Taip paruoštas formeles dedame į šaldytuvą, maždaug dviem valandom, kol sūrio masė sustings. 
Sustingusias formeles išimame iš šaldytuvo. Aštriu peiliu, lašišos ir sūrio masę, išlindusią virš formelės, gražiai nupjauname, kad gautųsi lygios plokštumos. Patepame želatina ir išėmę vieną pusrutulį uždedame ant kito, esančio formelėje. Taip sujungtus pusrutulius dedame į šaldytuvą, kad susiklijuotų. Susiklijavus, atsargiai įšimame iš formelių jau kamuoliukus. Įšiminėjame atsargiai, nespaudžiame, kad nesideformuotų. Sujungimo vietą perrišame apvirtu poro lapu. Kad kamuoliukas blizgėtų ir gražiau atrodytų, patepame alyvuogių aliejumi.
Ikra. Raudoną ikrą sumaišome su trupučiu alyvuogių aliejaus ir smulkiai kapotu mėlynuoju svogūnu
Serviruojame. Karštus lietinius sulankstome “armonikėle”, sudedame į pašildytą lėkštę. Ant viršaus žuvies kamuoliuką, aplink paslakštome užpilu iš raudonos ikros. Puošiame krapų šakelėmis.  

  
 Rekomendacijos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama!   

2 komentarai:

  1. Nors imk ir įsirėkimk ant sienos, fantastiškas patiekalas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. tai nuostabu. Džiaugiuos, radusi jūsų žurnalą. Labai tiks Kalėdoms!

    AtsakytiPanaikinti