Nuostabi žuvienė (vienai dideliai porcijai)
Lašiša, 100 g
Karališkos midijos, 5 vnt (90g)
Starkis, 100 g
Šampanas, 100 g
Žuvies sultinys, 150 g
Grietinėlė, 50 g
Svogūnas, 30 g
Poras, 15 g
Česnakas, 1 skiltelė
Pievagrybiai, 15 g
Morkos, 10 g
Šafranas, 1 žiupsnelis
Šviežias čili pipiras, 1 g
Sviestas, 1 v.š
Druska, baltieji pipirai, krapai, lauro lapai,
kvepiantys pipirai
Nuostabaus skonio žuvienė!
Nuostabaus skonio žuvienė!
Gaminame. Puode ištirpiname šaukštą sviesto. Sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, morkas ir porus. Įdedame lauro lapelį, šviežio čili griežinėlį, bei tris kvepiančius pipirus. Ant vidutinio karščio, apkepinėjame maždaug 15 minučių. Sudedame karališkas midijas. Dar por1 minučių troškiname, supilame šampaną, įberiame žiupsnelį šafrano. Kaitiname kol nugaruos 70%. Supilame "stiprų" žuvies sultinuką ir grietinėlę, truputį pasūdome. Verdame ant mažo karščio, kol nugaruos maždaug 30%. Nuskaniname šviežiai maltais baltaisiais pipirais, bei druskyte. Sudedame kūbeliais pjaustytą lašišą ir starkį. Dar apie 5 minutes paverdame. Baigiant virti, suberiame pjaustytus krapus.
Serviruojame. Į gilią lėkštę gražiai išdedame iš sriubytės žuvytę ir midijas, užpilame sultinuku, puošiame krapų šakelėmis.
Rekomendacijos. Naudokite "stiprų" žuvies sultinį. Blogas sultinys, bloga sriuba gaunasi! Būtinai turėkite šafrano. Jei neturite karališkų midijų, naudokites paprastas su kriauklele. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Informacija apie nuostabų ŠAFRANĄ:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą