...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Žaliosios salotos su jogurtiniu užpilu, bei marinuota lašiša (Green salad with yogurt dressing, and marinated salmon)


 Salotos (vienai dideliai porcijai)
Šparaginės pupelės, 35 g
Brokoliai, 30 g
Žalieji šparagai, 15-20 g (3vnt)
Žalieji, saldūs žirneliai, 35 g
Cukinija, 35-40 g
Salierų stiebai, 25 g
Vyšniniai pomidorai, 3 vnt
Marinuota lašiša, 90-100 g
Tigrinės krevetės, 3 vnt
Šalto rūkymo šoninė (bekonas), 10 g
Druska, baltieji pipirai, pankolio sėklos, krapai, alyvuogių aliejus, šviežias čiobrelis
Salotų užpilas (vienai dideliai porcijai)
Natūralus jogurtas, 100-130 g
Agurkas, 30-50 g
Citrinos sultys, citrinos tarkuota žievelė, krapai, druska, baltieji pipirai



Daržovės salotoms. Kiekvieną rūšį daržovių, skirtą salotoms, ruošiame atskirai.
Brokolius supjaustome gražiais žiedynais. Skustuku nuskutame šparagų kotelius, per porą centimetrų nupjauname jų apačias. Vienodo ilgio lazdelėmis supjaustome šparagines pupeles. Nuo salierų stiebų nulupame odelę ir supjaustome vienodais griežinėliais. Nuplauname cukiniją ir specialaus įrankio pagalba išpjauname gražius kamuoliukus. Visas paruoštas daržoves apverdame pasūdytame vandenyje. Kiekviena rūšis daržovių verda skirtingą laiką, todėl apverdame kiekvieną atskirai. Svarbu nepervirti. Daržovės neturi prarasti spalvos, turi išlikti traškios. Taip pat svarbu greitai atvėsinti. Išimame iš verdančio vandens ir sudedame į šaltą vandenį su ledukais. Atvėsusias įšimame iš vandens ir nusausiname švariu rankšluoštuku. Į dubenį sudedame nusausintas daržoves, išskyrus šparagus, suberiame saldžius žirnelius, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome šviežiai maltais baltaisiais pipirais, druska, šviežio čiobrelio lapeliais. Uždengiame ir paliekame valandai marinuotis.
Šparagus apvyniojame marinuotos lašišos juostelėmis. Sudedame ant kepimo skardos, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome pankolių sėklomis. Kepame orkaitėje maždaug 5 minutes, prie 160C karščio.
Išlūkštename tigrines krevetes. Išpjauname juodą žarnelę. Per 1 cm įpjauname storajį galą. Pasūdome, pabarstome šviežiai maltais baltaisiais pipirais, pašlakstom alyvuogių aliejumi ir kepam orakaiteje, 180C karštyje, maždaug 5 minutes.
Šalto rūkymo šoninės juosteles kepame orkaitėje, kol bus traškios. Iškeptas atvėsiname ir smulkiai supjaustome, sutraiškome.
Užpilas. Sutarkuojame nuluptą, šviežią agurką, supilame natūralų jogurtą, gausiai pabarstome  pjaustytais krapais, nuskaniname citrinos sultimis, citrinos tarkuota žievele, druska bei šviežiai maltais baltaisiais pipirais.
Serviruojame. Į lėkštę dedame karštus šparagus, apvyniotus lašiša, šalia marinuotas daržoves, užliejame gaiviu jogurto užpilu, pabarstome pjaustytais vyšniniais pomidorais ir kepto "bekono" trupinėliais.


Rekomendacijos. Svarbu nepervirti, bet užtektinai apvirti daržoves. Todėl apverdant, geriau jas skanauti. Neperkepkite tigrinių krevečių, pradėjo raudonuoti, dar 30 sekundžių ir jos iškepusios. Salotos gražiai atrodis, jei visas daržoves gražiai supjaustysite. Pankolio sėklos turi stiprų aromatą ir skonį, todėl jų nepadauginkite. Gaminkite su meile ir gera nuotaika. 

Kopijuoti ir platinti draudžiama! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą