Lašišos kamuoliukas (vienai porcijai)
Rūkyta lašisa, 100 g
Šviežia lašiša 60-70 g
Sūris “Filadelfija”, 40 g
"Kokteilinės" krevetės, 30 g
Raudona ikra, 20 g
Mėlynieji svogūnai, 5 g
Blynai lietiniai, 2 vnt
Krapai, citrinos sultys, citrinos tarkuota žievelė, želatinas, alyvuogių aliejus, porai, druska, baltieji pipirai
Kamuoliukas. Norint pasigaminti tokį žuvies kamuoliuką, mums
prireiks specialių konditerinių formų. Geriausias variantas būtų silikoninės
formos. Taip, kaip matome paveikslėlyje.
Rūkytą lašišą supjaustome plonomis juostelėmis ir
gražiai išklojame pusrutulio formas taip, kaip matome paveikslėlyje.
Įdaras. Šviežios lašišos gabalėlius pabarstome druska
ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Kepame orkaitėje, maždaug 5 minutes, 180C karštyje. Atvėsiname.
Sūrį “Filadelfija” sudedame į dubenį, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame tarkuotos citrinos žievelės,
smulkiai kapotų krapų. Gerai permaišome. Sudedame smulkiai supjaustytas "kokteilines"
krevetes. Keptą, atvėsintą lašišą supjaustome mažais gabalėliais ir atsargiai įmaišome į
sūrio masę. Nuskaniname druska ir šviežiai maltais baltaisiais
pipirais. Paruoštą sūrio masę atsargiai išdedame į formas iki viršaus, išklotas rūkyta lašiša. Gerai sutrombuojame. Taip paruoštas formeles
dedame į šaldytuvą, maždaug dviem valandom, kol sūrio masė sustings.
Sustingusias formeles išimame iš šaldytuvo. Aštriu peiliu, lašišos ir sūrio masę, išlindusią
virš formelės, gražiai nupjauname, kad gautųsi lygios plokštumos. Patepame želatina ir išėmę vieną pusrutulį uždedame ant kito, esančio formelėje. Taip sujungtus pusrutulius dedame į šaldytuvą, kad susiklijuotų. Susiklijavus,
atsargiai įšimame iš formelių jau kamuoliukus. Įšiminėjame atsargiai,
nespaudžiame, kad nesideformuotų. Sujungimo vietą perrišame apvirtu poro
lapu. Kad kamuoliukas blizgėtų ir gražiau atrodytų, patepame alyvuogių aliejumi.
Ikra. Raudoną ikrą sumaišome su trupučiu
alyvuogių aliejaus ir smulkiai kapotu mėlynuoju svogūnu
Serviruojame. Karštus lietinius sulankstome
“armonikėle”, sudedame į pašildytą lėkštę. Ant viršaus žuvies kamuoliuką, aplink
paslakštome užpilu iš raudonos ikros. Puošiame krapų šakelėmis.
Rekomendacijos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Nors imk ir įsirėkimk ant sienos, fantastiškas patiekalas!
AtsakytiPanaikintitai nuostabu. Džiaugiuos, radusi jūsų žurnalą. Labai tiks Kalėdoms!
AtsakytiPanaikinti