...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. liepos 31 d., antradienis

Daržovių sriuba " Minestrone ", pagal Daną (vegetable "Minestrone" soup by Danas)


Sriubytė (maždaug dviems porcijoms)
Svogūnai, 25 g
Morkos, 30 g
Raudona paprika, 35 g
Pomidorai, 35 g
Cukinija, 20 g
Porai, 25 g
Česnakas, 1skiltelė
Žalieji, saldūs žirneliai, 40 g
Bulvės, 50 g
Salierų stiebai, 20 g
Kalafijorai, 40 g
Pomidorų pasta, 25 g
"Pesto" padažas, 1 v.š
Vytinti pomidorai, 20 g
Daržovių sultinys, 500 g
Alyvuogių aliejus, čiobrelis, bazilikas, mairūnas, penkių rūšių pipirai, kvepiantys pipirai, lauro lapeliai, petražolė, druska, cukrus
 
Nuostabi sriubytė!

Gaminame.  Daržoves sriubai supjaustome maždaug 1cm dydžio kūbeliais, kvadratėliais taip, kaip matote paveikslėlyje.
Į puodą, kuriame virsime sriubą, įpilame šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepame daržoves. Pirma sudedame morkas ir salierus, pamaišant apkepame. Maždaug po minutės sudedame svogūną, papriką, porus, bulves, kalafijorus ir smulkiai kapotą česnaką. Dar maždaug minutę kepame, sudedame pomidorų pastą, dar minutę kepame ir dabar jau pilame karštą daržovių sultinį. Nugraibome atsiradusias putas. Nugraibę putas, suberiame prieskonius, kvepiančius pipirus, džiovintą mairūna ir baziliką, šviežiai maltus penkių rūšių pipirus, šviežio čiobrelio lapelius, nuskaniname druska ir trupučiu cukraus. Verdame ant mažos ugnies, kol išvirs bulvės ir morkos. Prieš baigiant virti sudedame cukiniją, vytintus pomidorus, šviežio pomidoro kūbelius ir žaliuosius žirnelius (šaldyti). Reikalui esant dar kartą nuskaniname. Minutę paverdame. Sandariai uždengiame ir nukeliame nuo viryklės. Paliekame, maždaug 30-čiai minučių pastovėti. Sriubą serviruojame pašildytoje lėkštėje. Įberiame kapotos, šviežios petražolės, bei šviežio baziliko lapelių. Paskaniname "Pesto" padažu.
 
Rekomendacijos. Morkas, salierus reikia ilgiau virti, kol išverda kitos daržovės. Todėl mes šias daržoves pirma dedame į puodą ir ilgiau apkepinėjame. Vietoje bulvių skanu pupelės arba makaronai. Tokiu atveju į lėkštę dedame atskirai išvirtus makaronus ir užpilame karšta sriubyte. Vietoje daržovių sultinio skanu ir su vištienos sultiniu. Neužmirškite "Pesto" padažo. 


Gaminkite su meile ir gera nuotaika! 
 
 Kopijuoti ir platinti draudžiama!
 

1 komentaras:

  1. Kaip skanu, o dar skaniau skilnda aromatas iš virtuvės, ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti