Sriubytė (maždaug dviems porcijoms)
Svogūnai, 25 g
Morkos, 30 g
Raudona paprika, 35 g
Pomidorai, 35 g
Cukinija, 20 g
Porai, 25 g
Česnakas, 1skiltelė
Žalieji, saldūs
žirneliai, 40 g
Bulvės, 50 g
Salierų stiebai, 20 g
Kalafijorai, 40 g
Pomidorų pasta, 25 g
"Pesto" padažas, 1 v.š
Vytinti pomidorai,
20 g
Daržovių sultinys,
500 g
Alyvuogių aliejus,
čiobrelis, bazilikas, mairūnas, penkių rūšių pipirai, kvepiantys pipirai,
lauro lapeliai, petražolė, druska, cukrus
Nuostabi sriubytė!
Gaminame. Daržoves sriubai
supjaustome maždaug 1cm dydžio kūbeliais, kvadratėliais taip, kaip matote
paveikslėlyje.
Į puodą, kuriame
virsime sriubą, įpilame šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepame daržoves. Pirma
sudedame morkas ir salierus, pamaišant apkepame. Maždaug po minutės sudedame
svogūną, papriką, porus, bulves, kalafijorus ir smulkiai kapotą česnaką. Dar
maždaug minutę kepame, sudedame pomidorų pastą, dar minutę kepame ir dabar jau
pilame karštą daržovių sultinį. Nugraibome atsiradusias putas. Nugraibę putas,
suberiame prieskonius, kvepiančius pipirus, džiovintą mairūna ir baziliką, šviežiai maltus penkių rūšių pipirus, šviežio čiobrelio lapelius, nuskaniname
druska ir trupučiu cukraus. Verdame ant mažos ugnies, kol išvirs bulvės ir
morkos. Prieš baigiant virti sudedame cukiniją, vytintus pomidorus, šviežio
pomidoro kūbelius ir žaliuosius žirnelius (šaldyti). Reikalui esant dar kartą
nuskaniname. Minutę paverdame. Sandariai uždengiame ir nukeliame nuo viryklės.
Paliekame, maždaug 30-čiai minučių pastovėti. Sriubą serviruojame pašildytoje
lėkštėje. Įberiame kapotos, šviežios petražolės, bei šviežio baziliko lapelių.
Paskaniname "Pesto" padažu.
Rekomendacijos. Morkas, salierus
reikia ilgiau virti, kol išverda kitos daržovės. Todėl mes šias daržoves pirma
dedame į puodą ir ilgiau apkepinėjame. Vietoje bulvių skanu pupelės arba makaronai.
Tokiu atveju į lėkštę dedame atskirai išvirtus makaronus ir užpilame karšta
sriubyte. Vietoje daržovių sultinio skanu ir su vištienos sultiniu. Neužmirškite "Pesto" padažo.
Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Kaip skanu, o dar skaniau skilnda aromatas iš virtuvės, ačiū už receptą ;)
AtsakytiPanaikinti