...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 1 d., trečiadienis

Tiršta sriuba su sultingais mėsos kukulaičiais, užkepta sūriu (Thick soup with meatballs and baked with cheese)


Nuostabi, soti sriubytė (maždaug dviems porcijoms)
Morkos, 25 g
Raudonoji paprika, 20 g
Svogūnai, 20 g
Česnakas, 1 skiltelė (3 g)
Bulvės, 60 g
Porai, 25 g
Salierų stiebai, 20 g
Žalieji žirneliai, 50 g
Šalto rūkymo šoninė, 20 g
Vištienos sultinys, 300 g
Sūris "Parmezanas" arba "Džiūgas", 35 g
Pomidorų pasta, 1 v.š
Petražolė, druska, penkių rūšių šviežiai malti pipirai, lauro lapeliai, dž. raudonėlis, dž. bazilikas, "Pesto" padažas, alyvuogių aliejus

Mėsos faršas kukuliams (maždaug dviems porcijoms)
Kiaulienos, 70-100 g
Svogūnai, 20-30 g
Česnakas, 1 maža skiltelė
Balta duona, 1 stora riekė
Pienas, 50-100 g
Kiaušiniai, 1 vnt
Druska, penkių rūšių šviežiai malti pipirai, lauro lapeliai


 Gaminame. Smulkiai supjaustome česnaką. Kvadratėliais supjaustome šalto rūkymo šoninę. Visas  išvardintas daržoves, išskyrus žirnelius, supjaustome kvadratėliais ir kūbeliais. Supjaustytas daržoves ir šoninę apkepame alyvuogių aliejuje, maždaug 5 minutes. Sudedame pomidorų pastą, maišydami kepam dar porą minučių. Supilame vištienos sultinį. Užverdame, nugraibome atsiradusias putas. Suberiame džiovintas prieskonines žoleles. Sudedame iš mėsos faršo padarytus mažus kukulius, maždaug graikiško riešuto dydžio. Nuskaniname šviežiai maltais pipirais, bei druska. Verdame ant mažo karščio, neuždengę puodo, kol išvirs bulvės ir morkos. Prieš baigiant virti, sudedame saldžius, žaliuosius žirnelius. Dar paverdame porą minučių. Nukeliame nuo viryklės, uždengiame ir paliekame 20 minučių "pailsėti". 
 Mėsos faršas. Mėsą, svogūnus, česnaką, lauro lapelius, piene išmirkytą baltą duoną smulkiai sumalame mėsmale. Įdedame kiaušinį, paskaniname druska, pipirais, gerai išmaišome, dar kartą permalame ir išpurename faršą. Padarome "kontrolinį" kukulį, išverdame, skanaujame. Reikalui esant dar kartą nuskaniname. Formuojame, graikiško riešuto dydžio kukulius, kuriuos ir virsime sriubytėje.
Serviruojame. Supilame sriubytę į gilią, pašildytą lekštę, pabarstome stambiai tarkuotu "Parmezano" sūriu ir užkepame po salamanderiu ar orkaitėje su karščiu iš viršaus. Kai sūris išsilydis ir įgaus, gražų, rūdą atspalvį, sriubytė paruošta. Paskaniname "Pesto" padažu ir šakele petražolės. 


 Rekomendacijos: Permalkite mėsytę du kartus. Vietoje vištienos sultinio, galite naudoti ir kitus sultinius, kaip jautienos, kiaulienos ar daržovių. Taip pat labai skanu su lietuvišku "Dziūgo" sūriu. Jei mėgstate aštriai, įdėkite porą griežinėlių šviežios čili ankšties. Skanu su balta, česnakine duonyte.
Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą