...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. birželio 14 d., ketvirtadienis

Vištienos krūtinėlė grietinėlės ir "Teriaki" padaže su daržoviniais "Spageti"


"Spageti" (vienai porcijai)
Makaronai "Spageti", 30 g
Cukinija, 30 g
Morkos, 30 g
Sviestas, 1 v.š
Druska, kurkuma

Troškinta vištiena (vienai porcijai)
Vištienos krūtinėlė, 130-170 g
Svogūnas, 15 g
Česnakas, 1 skiltelė
Šampanas, 70 g
Grietinėlė, 100 g
"Teriaki" padažas, 3 a.š
Šviežias čili, 1 g (griežinėlis)
Sviestas 1 v.š
Druska, baltieji pipirai, šviežia kalendra

Kiti produktai
Salotų lapeliai "Rukola", 5-10 g
Sūris "Parmezanas", 30 g


Vištiena. Vištienos krutinėlę supjaustome didesniais gabalėliais. Maždaug minutę apkepame įkaitintoje keptuvėje ant sviestuko. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Įdedame porą griežinėlių šviežio čili pipiro. Svogūnams apkepus pilame šampaną. Kaitiname kol šampanas išgaruos 70%. Pilame gritinėlę. Kaitiname toliau, kol gausis padažo konsistencija. Pilame "Teriaki" padažo, nuskaniname druska ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Nuimame nuo viryklės, beriame smulkiai pjaustytus kalendros lapelius. 
Spageti. Į verdantį vandenį įberiame žiupsnelį kurkumos, druskos, sudedame "Spageti" makaronus. Verdame kol išvirs. Morkas ir cukinijas sutarkuojame specialia tarka, ilgais šiaudeliais, per visą daržovių ilgį. Daržovių šiaudelius apverdame sūdytame vandenyje. Apverdame atskirai, nes morkas reikia apvirti maždaug penkias minutes o cukinijas tik vieną minutę. Apvirtas atvėsiname labai šaltame vandenyje su ledukais. Keptuvėje išlydome sviestuką, dedame virtus makaronus ir daržovių šiaudelius. Reikalui esant pasūdome. Lengvai maišant kaitiname kol sušils. 
Serviruojame. Į pašildytą lekštę gražiai dedame susuktus makaronus su daržovėmis. Aplink išdedame troškintą vištieną. Keli "Rukola" salotų  lapeliai, pabarstome tarkuotu "Parmezano" sūriu.
Rekomendacijos. "Teriaki" padažo pilkite pagal skonį. Neperkaitinkite cukinijos. Kad "Spageti" nesuliptų, perpilkite šaltu vandeniu. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

4 komentarai:

  1. Labas vakaras, Norejau pasiklausti jusu o kaip reikia tas lekstes pasildyti ? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tam, kad karstas patiekalas butu ilgiau siltas, lekstes yra sildomos. Paprasciausias variantas yra mikrobangine krosnele arba orkaite.

      Panaikinti