Lašišos kepsnys
(vienai porcijai)
Lašiša, 170 gr
Druska, cukrus, baltieji pipirai, poras
Trintos bulvės (vienai
porcijai)
Virtos bulvės, 80-100 gr
Sviestas, 1 v.š
Petražolė, malti džiūvėsėliai, muskatas
Troškintos daržovės
(vienai porcijai)
Porai, 50-60 gr
Morkos, 30 gr
Sviestas, 1 v.š
Vištienos ar daržovių sultinys, 50 gr
Druska, baltieji pipirai, petražolė
Kiti produktai (vienai porcijai)
Sūris “Filadelfija”, 50 gr
"Pesto" padažas, 1-2 a.š
Alyvuogių aliejus, 2-4 v.š
Citrinų sulčių, 1-2 v.š
Citrinos žievelė, cukrus, balzamiko sirupas,
petražolė
Kepta lašiša. Vienai porcijai užtenka 170 gr žuvies. Atpjauname lašišos gabalą per visą
filė plotį, maždaug 3 cm pločio. Susukam į ritinėlį ir surišame poro lapo
juostelėmis. Pabarstome druska, trupučiu
cukraus ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Pridengiame maistine plėvele
ir paliekame maždaug valandai pasimarinuoti.
Trintos bulvės. Vienai porcijai užtenka vienos, vidutinio
dydžio bulvės. Pasūdytame vandenyje išverdame neluptas bulves. Dar
karštas nulupame ir sutriname šakute. Įdedame gabalėlį sviesto, įberiame smulkiai kapotos
petražolės, truputį tarkuoto muskato riešuto.
Gerai permaišome. Imame konditerinį, metalinį žiedą. Ištepame sviestuku ir pabarstome džiūvėsėliais. Žiedą dedame ant kepimo skardos, į dugną dedame trintas bulves o
ant viršaus susuktą, jau pasimarinavusį lašišos ritinėlį. Pašauname į orkaitę, kepame maždaug 12-15 minučių,
prie 160C karščio.
Troškintos daržovės. Porus ir morkas supjaustome greižinėliais. Keptuvėje ant mažo karščio išlydome
sviestą, sudedame morkas. Kaitiname, kol morkos suminkštės. Tada sudedame
porus. Paskaninam druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Dar apie minutę kepame. Supilame sultinį. Uždengiame dagčiu ir dar apie 3-5 minutes ant mažo karščio troškiname. Porai neturi prarasti savo gražios žalios spalvos. Baigiant troškinti sudedame smulkiai kapotas petražoles ir nuimame
nuo viryklės.
Citrinos. Nuo gerai nuplautos citrinos
nutarkuojame žievelę. Įspaudžiame 1-
2 v.š citrinos sulčių. Įpilame 2-4 šaukštus alyvuogių aliejaus. Nuskaniname
cukrumi ir labai gerai išmaišome. Turi gautis saldžiarūgštis,
gaivus skonis.
Kreminio sūrio "cepelinukas". Kreminį sūrį “Filadelfija” gerai išmaišome,
pertriname šakute. Įdedame arbatinį šaukštelį "Pesto" padažo ir dar kartą gerai
permaišome. Dviejų šaukštų pagalba suformuojame "cepelinuką".
Serviruojame. Iš orkaitės išimame bulvių su lašiša bokštelį,
atsargiai nuimame konditerinį žiedą. Dedame į pašildytos lėkštės viduriuką. Aplink
išdedame troškintas daržoves. Jas apšlakstom padažiuku, kuris pasigamino jas
troškinant. Ant lašišos uždedame sūrio “cepelinuką” ir apliejame citrinų užpilu. Puošiame petražolės lapeliais, pašlakstom balzamiko sirupu.
Rekomendacijos. Bulves išsivirkite su lupena. Neperkepkite žuvies. Daržoves apkepkite ir troškinkite ant mažo karščio. Netroškinkite per ilgai porų, kad išliktų graži, salotinė
spalva. Porų lapelius,
kuriuos naudosite lašišai surišti, porai sekundžių įmeskite į verdantį vandenį, ištraukę iškart atvėsinkite šaltame vandenyje. Jie bus elastingi ir
lengviau pasiduos surišimui. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą