...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. birželio 13 d., trečiadienis

Sultinga lašiša su porais, morkytėmis, bulvių koše ir kreminiu sūriu



Lašišos kepsnys (vienai porcijai)
Lašiša, 170 gr
Druska, cukrus, baltieji pipirai, poras

Trintos bulvės (vienai porcijai)
Virtos bulvės, 80-100 gr
Sviestas, 1 v.š
Petražolė, malti džiūvėsėliai, muskatas

Troškintos daržovės (vienai porcijai)
Porai, 50-60 gr
Morkos, 30 gr
Sviestas, 1 v.š
Vištienos ar daržovių sultinys, 50 gr
Druska, baltieji pipirai, petražolė

Kiti produktai (vienai porcijai)
Sūris “Filadelfija”, 50 gr
"Pesto" padažas, 1-2 a.š
Alyvuogių aliejus, 2-4 v.š
Citrinų sulčių, 1-2 v.š
Citrinos žievelė, cukrus, balzamiko sirupas, petražolė


Kepta lašiša. Vienai porcijai užtenka 170 gr žuvies. Atpjauname lašišos gabalą per visą filė plotį, maždaug 3 cm pločio. Susukam į ritinėlį ir surišame poro lapo juostelėmis. Pabarstome druska, trupučiu cukraus ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Pridengiame maistine plėvele ir paliekame maždaug valandai pasimarinuoti.
Trintos bulvės. Vienai porcijai užtenka vienos, vidutinio dydžio bulvės. Pasūdytame vandenyje išverdame neluptas bulves. Dar karštas nulupame ir sutriname šakute. Įdedame gabalėlį sviesto, įberiame smulkiai kapotos petražolės, truputį tarkuoto muskato riešuto. 
Gerai permaišome. Imame konditerinį, metalinį žiedą. Ištepame sviestuku ir pabarstome džiūvėsėliais. Žiedą dedame ant kepimo skardos, į dugną dedame trintas bulves o ant viršaus susuktą, jau pasimarinavusį lašišos ritinėlį. Pašauname į orkaitę, kepame maždaug 12-15 minučių, prie 160C karščio.
Troškintos daržovės. Porus ir morkas supjaustome greižinėliais. Keptuvėje ant mažo karščio išlydome sviestą, sudedame morkas. Kaitiname, kol morkos suminkštės. Tada sudedame porus. Paskaninam druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Dar apie minutę kepame. Supilame sultinį. Uždengiame dagčiu ir dar apie 3-5 minutes ant mažo karščio troškiname. Porai neturi prarasti savo gražios žalios spalvos. Baigiant troškinti sudedame smulkiai kapotas petražoles ir nuimame nuo viryklės.
Citrinos. Nuo gerai nuplautos citrinos nutarkuojame žievelę. Įspaudžiame 1- 2 v.š citrinos sulčių. Įpilame 2-4 šaukštus alyvuogių aliejaus. Nuskaniname cukrumi ir labai gerai išmaišome. Turi gautis saldžiarūgštis, gaivus skonis.
Kreminio sūrio "cepelinukas". Kreminį sūrį “Filadelfija” gerai išmaišome, pertriname šakute. Įdedame arbatinį šaukštelį "Pesto" padažo ir dar kartą gerai permaišome. Dviejų šaukštų pagalba suformuojame "cepelinuką".
Serviruojame. Iš orkaitės išimame bulvių su lašiša bokštelį, atsargiai nuimame konditerinį žiedą. Dedame į pašildytos lėkštės viduriuką. Aplink išdedame troškintas daržoves. Jas apšlakstom padažiuku, kuris pasigamino jas troškinant. Ant lašišos uždedame sūrio “cepelinuką” ir apliejame citrinų užpilu. Puošiame petražolės lapeliais, pašlakstom balzamiko sirupu. 


Rekomendacijos. Bulves išsivirkite su lupena. Neperkepkite žuvies. Daržoves apkepkite ir troškinkite ant mažo karščio. Netroškinkite per ilgai porų, kad išliktų graži, salotinė spalva. Porų lapelius, kuriuos naudosite lašišai surišti, porai sekundžių įmeskite į verdantį vandenį, ištraukę iškart atvėsinkite šaltame vandenyje. Jie bus elastingi ir lengviau pasiduos surišimui. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą