Vištiena (vienai porcijai)
Viščiuko šlaunelė, 1 vnt
Pievagrybiai, 120 g
Svogūnai, 30 g
Česnakas, 2 skiltelės
Džiovintų baravykų "pudros", žiupsnelis
Sviestas, šviežias bazilikas, penkių rūšių pipirai, druska, lauro lapai, kmynai, "Provansalio" žolelės
Bulvių pyragas (vienai porcijai)
Bulvės, 1 vnt (didelė)
Morka, 30-50 g
Grietinėlė, 50 g
Pelėsinis sūris, 15 g
"Parmezano" sūris (tarkuotas), 1 v.š
Muskato riešutas, druska, krapai
Kiti produktai (vienai porcijai)
Balto vyno padažas, 3 v.š
Šviežias mėlynasis bazilikas, 10 lapelių
Naminis maistukas !
Įdaryta šlaunelė. Iš šlaunelės išimame kauliukus. Išverčiame, pabarstome smulkintu česnaku, penkių rūšių pipirais, džiovintomis "Provansalio" žolelėmis. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame porai valandų marinuotis.
Pievagrybius supjaustome griežinėliais ir apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje, sviestuke. Apkepus dedame smulkiai pjaustytus svogūnus, lauro lapelius ir česnakus. Nuskaniname druska, šviežiai maltais penkių rūšių pipirais. Dar maždaug 5 minutes pakepame. Nuimame nuo viryklės, įberiame baravykų "pudros", smulkintų baziliko lapelių. Gerai permaišome. Atvėsiname ir paruoštais grybais įdarome išsimarinavusias šlauneles. Šlauneles gražiai išdedame kepimo skardoje, pašlakstome lyditu sviestuku, pabarstome kmynais, tarp šlaunelių išdeliojame lauro lapelių. Kepame orkaitėje, 180-200C karštyje, maždaug pusvalandį.
Bulvių pyragas. Šviežias bulvytes gerai nuplauname, supjaustome griežinėliais. Sudedame i dubenį, sudedame taip pat griežinėliais pjaustytas morkas. Pabarstome tarkuotu "Parmezano" sūriu, druska, tarkuotu muskato riešutu. Permaišome ir gražiai išdėliojame į porcelianines formeles, išklotas "sviestiniu" popieriu ir ištrintomis sviestuku. Užverdame grietinėlę, sudedame gabalėlius pelėsinio sūrio, kaitiname kol sūris ištirps. Paruošta grietinėle užliejame formelėse išdėliotas bulvytes su morkomis. Kepame kartu su
įdarytomis šlaunelėmis, tokiame pačiame karštyje. Ar iškepusios bulvytės, tikriname įbesdami
medinį iešmuką. Prieš baigiant kepti, viršų pabarstome tarkuotu "Parmezano" sūriu. Sūris išsilydė - bulvytės paruoštos.
Padažas. Užverdame balto vyno padažą. Sudedame mėlynojo baziliko lapelius ir gerai pertriname su blenderiu. Reikalui esant nuskaniname druska, bei šviežiai maltais penkių rūšių pipirais.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę dedame iš formelės įšimtą bulvių pyragą. Šalia dedame sultingą, keptą viščiuko šlaunelę, liejame kreminį baziliko padažą. Šviežio krapo šakelė, pora baziliko lapelių, patiekaliukas paruoštas.
Rekomendacijos. Šviežių bulvyčių lupti nebūtina. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą