...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Vištiena pikantiškame sojos padaže su sezamu, daržovėmis ir ryžiais



Pikantiškas sojos padažas ( 0,5 l,  6-9 porcijoms)
Mėlynieji svogūnai, 110 g
Česnakas, 20 g
Čili ankštis, 5 g
Imbieras, 35 g
Medus, 85 g
Sojos padažas, 100 g
Laimo sultys, 15 g
Laimo odelė, 15 g
Šviežios apelsinų sultys, 80 g
Alyvuogių aliejus, 10 g
Sezamo aliejus, 1 v.š
Klevų sirupas, 25 g
Vanduo 0,5 l
Kukuruzų krakmolas, 1 v.š
Žvaigždinis anyžius 3-5 vnt
Kvepiantys pipirai, 7 vnt
Kalendros sėklų, 1 a.š
Kmynų, 0,5 a.š
Gvazdikėliai, 5 vnt

Vištiena (vienai porcijai)
Vištienos krūtinėlė, 150-170 g
Naturalus jogurtas, 3 v.š
Česnakas, 1skiltelė
Druska, baltieji pipirai, sezamas

Daržovės (vienai porcijai)
Cukinija, 35-40 g
Morkos, 25-30 g
Salierų stiebai, 20 g
Mėlynieji svogūnai, 15 g
Kinietiškos salotos, 30 g
Raudona paprika, 25 g
Česnako, 1skiltelė
Sviestas, 20 g
Šviežio čili ankštis, imbieras

Kiti produktai (vienai porcijai)
Ryžiai, 40 g
Petražolė, druska



Pikantiškas sojos padažas. Alyvuogių aliejuje apkepame pjaustytus mėlynuosius svogūnus, česnaką, čili ankštį ir imbierą. Sudedame visus prieskonius: gvazdikėlius, kalendrą, kvepiančius pipirus, anyžių, kmynus. Supilame sojos padažą, medų ir vandenį. Įspaudžiame šviežių apelsino ir laimo vaisiaus sulčių, įmetame žieveles. Užverdame, nugriebiame atsiradusias putas, kaitiname ant mažo karščio, maždaug porą valandų. Prieš baigiant virti supilame klevų sirupą ir įlašiname sezamo aliejaus. Svarbu kaitinti ant labai mažo karščio, kad skystis greitai nenugaruotų. Baigiant virti, turi gautis maždaug 400-500 gramų padažo. Išvirusį padažą nukošiame per sietą. Vėl statome ant viryklės ir sutirštiname krakmolu, ištirpintu šaltame vandenyje. Krakmolui ištirpinti imame kuo mažesnį kiekį vandens, kad neatsiskiestų padažas. Ištirpintą krakmolą į verdantį padažą pilame po truputį, kad nepadauginti. Turi gautis padažo konsistencija. Pakaitiname dar minutę ir nukeliame nuo viryklės, atvėsiname. Atvėsusį padažą laikome šaldytuve.
Vištiena. Vištienos krutinėlės filė padalyjame į tris, keturis ne plonesnius, kaip1cm storio kepsniukus. Pabarstome trupučiu druskos, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Sudedame smulkintą česnaką ir naturalų jogurtą. Gerai permaišome, uždengiame ir paliekame parai marinuotis.
Daržovės. Visas daržoves supjaustome gražiomis lazdelėmis. Kinietiškų salotų lapus suplėšome mažesniais lapeliais.
 Keptuvėje ištirpiname skaidrintą sviestą. Dedame smulkiai pjaustytą imbierą, česnaką, šviežią čili, morkų, salierų ir paprikos lazdeles. Apkepinėjame ant vidutinio karščio, kol morkų lazdelės suminkštės, tačiau viduriuke bus traškios. Sudedame marinuotus vištienos kepsniukus ir po minutę apkepame iš abiejų pusių. Prieš dedant vištieną kepti, nuvalome nuo mėsytės marinatą. Apkepus, pilame maždaug tris šaukstus išvirto sojos padažo. Įpilame du, tris šaukstus vandens, dar minutę kaitiname, sudedame salotų lapus. Sukritus salotų lapams, nukeliame nuo viryklės.
Serviruojame. Į pašiltintą lėkštę dedame karštas daržoves padaže. Vištienos sultingus kepsniukus apvoliojame sezame ir gražiai išdedame ant viršaus. Pateikiame su virtais ryžiais. 


Rekomendacijos
Virdami padažą skanaukite. Padažas skanus tas, kuris jums skanus :). Naudokite tik tikrą sojos padažą. Ploni vištienos marinuoti kepsniukai iškepa labai greitai, todėl neperkepkite, kad liktų sultingi. Išvirtus ryžius paskaninkite pjaustyta petražole ir šviežios kalendros lapeliais. Keptuvėje arba orkaitėje paskrudinkite sezamo sėklas. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !

Kopijuoti ir platinti dradžiama !

2 komentarai:

  1. Atrodo labai labai sweet:) Šeštadienį išskrendu į Vietnamą...bet manau, kad taip atrodančio nieko nerasiu:)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vietnamas, mmm..., įdomi šalis. Manau bus ką paskanauti:)

      Panaikinti