...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. birželio 26 d., antradienis

Vištienos kepsniukai alaus tešloje su pomidorų ir cukinijų salotomis



Salotos (vienai porcijai)
Cukinija, 60 g
Pomidorai, 60 g
"Lolo Roso" salotos, 10 g
Salierų lapeliai, 10 g
 Balzamiko acto sirupas, 1 a.š
Petražolė
 
Užpilas (vienai porcijai)
Mėlynieji svogūnai, 20 g
Tarkuota apelsino odelė, 1 a.š
Raudono vyno actas, 10 g
Alyvuogių aliejus, 30 g
Druska, cukrus, penkių rūšių pipirai

Vištiena (vienai porcijai)
Vištos krūtinėlė, 170 g
Fermentinis sūris, 30 g
Austrių padažas, 1 v.š
Miltai, 1 v.š
Druska, baltieji pipirai
Aliejus virimui

Tešla (ne vienai porcijai)  
Alus, 200 ml
Kiaušinis, 1 vnt
Krakmolas, 1v.š
Miltai
Druska, kurkuma, ledukai


Vištiena. Vištienos krūtinėlę perpjauname į dvi lygias dalis. Lengvai pamušame muštuku, kad kepsniukai būtų vienodo storio, maždaug 0,5 cm storio. Ištriname austrių padažu (pirkti rasite prekybos centruose). Pabarstome šviežiai maltais baltaisiais pipirais, bei trupučiu druskos. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame valandai pasimarinuoti. Ant išsimarinavusių vištienos kepsniukų, iš abiejų pusių,  uždedame plonai atpjautus fermentinio sūrio griežinėlius ir perveriame mediniais iešmukais taip, kad laikytusi sūris. Išvoliojame miltuose. Taip paruoštus iešmukus merkiame į alaus tešlą ir verdame aliejuje. Išvirtus iešmukus dedame ant servetėlių, kad sugertų riebalus. 
Alaus tešla. Į indą supilame alų, įmušame kiaušinį, įberiame žiupsnelį kurkumos ir krakmolą. Įdedame porą kubelių ledukų. Gerai išplakame. Dedame miltus ir maišome, kol gausite tirštą "blynų" tešlą.Tešla turi lipti prie iešmukų, tokio tirštumo ji turi būti. 
Užpilas. Smulkiai supjaustome mėlyną svogūną. Sudedame į dubenį. Įberiame tarkuotos apelsino žievelės, kapotos petražolės. Supilame actą. Įberiame truputį druskos, cukraus ir šviežiai maltų pipirų. Indą įstatome į indą su ledukais.  Plona srovele pilame aliejų ir stipriai plakame šluotele arba plaktuvu (mixeriu). Turim gauti vientisą konsistenciją. Dar kartą nuskaniname. Laikome šaldytuve. Prieš naudojant perplakame. 

Salotos. Nuo pomidorų nulupame odelę. Supjaustome skiltelėmis ir išimame sėklas. Cukiniją sutarkuojame ilgais šiaudeliais. Sudedame į dubenį. Įdedame smulkiai suplėšytus salotų lapelius, salierų lapelius. Gausiai pašlakstome pagamintu užpilu. Paliekame 10-15 minučių marinuotis. 
Serviruojame. Į lėkštę gražiai išdedame salotėles. Pašlakstome balzamiko sirupu. Šalia išdedame karštus, išvirtus vištienos iešmukus. 
Rekomendacijos. Neperkaitinkite aliejaus virimui. Gaminkite su meile ir gera nuotaika! 

Kopijuoti ir platinti dradžiama !   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą