Pikantiškas sojos padažas (
0,5 l, 6-9 porcijoms)
Mėlynieji svogūnai, 110 g
Česnakas, 20 g
Čili ankštis, 5 g
Imbieras, 35 g
Medus, 85 g
Sojos padažas, 100 g
Laimo sultys, 15 g
Laimo odelė, 15 g
Šviežios apelsinų sultys, 80 g
Alyvuogių aliejus, 10 g
Sezamo aliejus, 1 v.š
Klevų sirupas, 25 g
Vanduo 0,5 l
Kukuruzų krakmolas, 1 v.š
Žvaigždinis anyžius 3-5 vnt
Kvepiantys pipirai, 7 vnt
Kalendros sėklų, 1 a.š
Kmynų, 0,5 a.š
Gvazdikėliai, 5 vnt
Vištiena (vienai porcijai)
Vištienos krūtinėlė, 150-170 g
Naturalus jogurtas, 3 v.š
Česnakas, 1skiltelė
Druska, baltieji pipirai, sezamas
Daržovės (vienai porcijai)
Cukinija, 35-40 g
Morkos, 25-30 g
Salierų stiebai, 20 g
Mėlynieji svogūnai, 15 g
Kinietiškos salotos, 30 g
Raudona paprika, 25 g
Česnako, 1skiltelė
Sviestas, 20 g
Šviežio čili ankštis, imbieras
Kiti produktai (vienai
porcijai)
Ryžiai, 40 g
Petražolė, druska
Pikantiškas sojos padažas. Alyvuogių aliejuje apkepame pjaustytus mėlynuosius
svogūnus, česnaką, čili ankštį ir imbierą. Sudedame visus prieskonius:
gvazdikėlius, kalendrą, kvepiančius pipirus, anyžių, kmynus. Supilame sojos
padažą, medų ir vandenį. Įspaudžiame šviežių apelsino ir laimo vaisiaus sulčių, įmetame žieveles. Užverdame, nugriebiame atsiradusias putas, kaitiname ant mažo karščio, maždaug porą valandų. Prieš baigiant virti supilame klevų sirupą
ir įlašiname sezamo aliejaus. Svarbu kaitinti ant labai mažo karščio, kad
skystis greitai nenugaruotų. Baigiant virti, turi gautis maždaug 400-500 gramų
padažo. Išvirusį padažą nukošiame per sietą. Vėl statome ant viryklės ir
sutirštiname krakmolu, ištirpintu šaltame vandenyje. Krakmolui ištirpinti imame
kuo mažesnį kiekį vandens, kad neatsiskiestų padažas. Ištirpintą krakmolą į
verdantį padažą pilame po truputį, kad nepadauginti. Turi gautis padažo
konsistencija. Pakaitiname dar minutę ir nukeliame nuo viryklės, atvėsiname.
Atvėsusį padažą laikome šaldytuve.
Vištiena. Vištienos krutinėlės filė padalyjame į tris,
keturis ne plonesnius, kaip1cm storio kepsniukus. Pabarstome trupučiu druskos, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Sudedame smulkintą česnaką ir naturalų
jogurtą. Gerai permaišome, uždengiame ir paliekame parai marinuotis.
Daržovės. Visas daržoves supjaustome gražiomis lazdelėmis. Kinietiškų salotų lapus suplėšome mažesniais
lapeliais.
Keptuvėje
ištirpiname skaidrintą sviestą. Dedame smulkiai pjaustytą
imbierą, česnaką, šviežią čili, morkų, salierų ir paprikos lazdeles.
Apkepinėjame ant vidutinio karščio, kol morkų lazdelės suminkštės, tačiau viduriuke
bus traškios. Sudedame marinuotus vištienos kepsniukus ir po minutę
apkepame iš abiejų pusių. Prieš dedant vištieną kepti, nuvalome nuo mėsytės
marinatą. Apkepus, pilame maždaug tris šaukstus išvirto sojos padažo. Įpilame du, tris šaukstus vandens, dar minutę kaitiname, sudedame
salotų lapus. Sukritus salotų lapams, nukeliame nuo viryklės.
Serviruojame. Į pašiltintą lėkštę dedame karštas daržoves padaže.
Vištienos sultingus kepsniukus apvoliojame sezame ir gražiai išdedame ant viršaus. Pateikiame su virtais ryžiais.
Rekomendacijos
Virdami padažą skanaukite. Padažas skanus tas, kuris jums skanus :). Naudokite tik tikrą
sojos padažą. Ploni vištienos marinuoti
kepsniukai iškepa labai greitai, todėl neperkepkite, kad liktų sultingi. Išvirtus
ryžius paskaninkite pjaustyta petražole ir šviežios kalendros lapeliais. Keptuvėje arba orkaitėje paskrudinkite sezamo sėklas. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !
Kopijuoti ir platinti dradžiama !
Atrodo labai labai sweet:) Šeštadienį išskrendu į Vietnamą...bet manau, kad taip atrodančio nieko nerasiu:)))
AtsakytiPanaikintiVietnamas, mmm..., įdomi šalis. Manau bus ką paskanauti:)
Panaikinti