Biskvitui:
250 gramų kambario temperatūros sviesto;
440 gramų cukraus;
4 didelių, kambario temperatūros, kiaušinių;
400 gramų miltų;
80 gramų kakavos;
2,5 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. druskos;
4 v.š. tirpios kavos (ištirpinti 3 v.š kršto vandens);
350 ml. pieno;
vanilės ekstrakto, arba vanilinio cukraus;
Kremui:
500 gr. mascarpone sūrio;
400 gr. Rududu;
2 v.š. kavos likerio, brendžio ar romo;
Sirupui:
300 ml. paruoštos stiprios kavos;
150 gr. cukraus;
50 - 100 ml. brendžio;
Papuošimui:
Šokoladas; torto pabarstukai;
Biskvito kepimas: Kepami du biskvitai, jiems atvėsus, perpjauname pusiau.
Sumaišom dubenyje miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Viską kruopščiai išmaišius, kelis kartus persijojame, kad į mišinį patektų kuo daugiau oro. Kitame dubenyje išplakam sviestą su cukrum. Galima mikseriu, svarbu, kad sviestas būtų kambario temperatūros. Po vieną, plakant įmušame kiaušinius. Jie taipogi turi būti kambario temperatūros. Plakame ne mažiau 5 minučių.
Atskirai indelyje ištirpintą tirpią kavą su karštu vandeniu, supilame į peiną, įdedame vanilę ir viską gerai išmaišome. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilame pusę miltų ir kruopščiai šaukštu išmaišome. Supilame pieno ir kavos mišinuką ir taip pat, atsargiai viską gerai išmaišome. Pilame dalimis likusius miltus ir neskubėdami, atsargiai išmaišome. Patogiausia kepti apvalioje, atsegamoje formoje. Prieš susegant formą išklokim dugną sviestiniu popierium ir užsekim, kraštelius apkirpsim. Šonus ištepam sviestu. Pilame pusę paruoštos biskvito tešlos ir kepame 160 - 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Prieš perpjaunant biskvitus, juos gerai atvėsinam.
Sirupas: Paruošiam stiprią kavą. Galima kaip iš maltos, taip ir iš tirpios kavos. Aš užplykiau stiprią, natūralią kavą ir ją perkošiau. Kavą supilam į nediduką puodą, suberiame cukrų užvirinam ir kaitiname ant mažos ugnies apie 15 - 20 minučių, kol skysčio sumažės pusiau. Tuomet supilame brendį ar romą ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame atvėsti.
Kremas: Mascarpone sūrį, rududu ir brendį dedame į didesnį dubenį ir šaukšo arba mikserio pagalba gerai išplakame iki vientisos masės.
Torto sluoksniavimas: Atvėsusius biskvitus perpjauname į du vienodus lakštus (iš viso 4 lakštai). dedame pirma lakštą ir suvilgome paruoštu kavos ir brendžio sirupu. Tai padariau konditerinio teptuko pagalba. Tuomet tolygiai paskirstome 3 - 4 šaukštus kremo. Vienas po kito, tokiu pat būdu, surenkame visus lakštus. Torto viršų sutepame likusiu kremuku ir papuošiame tarkuotu šokoladu ar torto pabarstukais. Šokolado drožleles dariau bulvių skustuko pagalba, tuomet šokolado skiedrelės gražiai užsiriečia :)
Rekomendacijos: Tortukas gaunasi drėgnas ir tikrai labai gardus. Skaniausias, pastovėjęs per naktį!
Kopijuoti ir platinti dradžiama!
Kopijuoti ir platinti dradžiama!
Danas: tai vienas iš nuostabiausių, skaniausių tortų, kuriuos esu skanaves!
Na ir grazuolis!!! Kad va toki dabar paragavus... Ech.... :))
AtsakytiPanaikintiJis tikrai nuostabus!!!
AtsakytiPanaikintiDanai, o kur dingo napaleono receptas ,
PanaikintiAciu
Labai nuostabus superinis tortas!!!!! Tikras atradimas! Namiskiai niekaip neatsivalgo ir kepu tik ji :)
AtsakytiPanaikintikokio skersmes turetu būti kepimo forma?
AtsakytiPanaikintiNuo maziausios iki didziausios, viskas priklauso nuo apetito. Cia naudota standartine.:)
AtsakytiPanaikintias tap pat noreciau zinot kokio skersmens turetu buti kepimo forma
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau šita receptą man patiko ,bet mano mėgiamo torto ''Juodoji vyšnia ''jis nepralenkė ,bet žinoma čia skonio reikalas
AtsakytiPanaikintilabai labai skanus tortas ,kuo ilgiau stovi tuo skanesnis darosi.karamelinis napoleonas ir sitas tortas ,tai du skaniausi kada nors ragauti tortai
AtsakytiPanaikinti...o taip!...:)
AtsakytiPanaikintiAtrodo nuostabiai, tik norejau pasiteiruti ar tiktu mango gabaliukai jame, nes norisi kazkokio vaisio man "ilipdyti " i ji :)
AtsakytiPanaikintiKokiu dar MANGU? nuostabiai tinka sauleje dziovinti pomidorai su kmynais!!! :)
Panaikintikepu jau antrą kartą, bet tikrai nepaskutinį :) visi valgydami pirštus apsilaižo :) gal kiek brangokas, tačiau vertas kiekvieno lito :)
AtsakytiPanaikintilabai skanus tortas super :) šaunu, kad yra kur tokių receptų:)
AtsakytiPanaikintiO ka butu galima panaudoti vietoj tu visu alkoholiniu priedu?
AtsakytiPanaikintiwow! sesuo pagamino si tortuk, jis buvo nerealus! (priimkit kaip ddeli komplimenta, nes as nevalgau saldumynu isvis) :)
AtsakytiPanaikintiAs dar prideciau ant kiekvieno sluoksnio skirtingu vaisiu,riesutu :)
AtsakytiPanaikintiKepiau seimynai sita torta, visi gyre, bet man gavosi per stori biskvitai ir per mazai kremo, nors sonu netepiau. Viska dariau tiksliai pagal recepta.
AtsakytiPanaikintiTikra nesamone I kiausiniu ir sviesto mase supilti piena ir tik tada deti miltu!!!!!!
AtsakytiPanaikintiViulioja sis tortukas, bet ar ne per daug saldus gaunasi nuo tokio kiekio cukraus?
AtsakytiPanaikinti* Vilioja :)
AtsakytiPanaikintiO man kažkodėl biskvitai labai lūžinėjo. Kaži kodėl? :)
AtsakytiPanaikintisendien pradejau , issikiapiau biskvitus ,bet man jie biski pakilo ir sutrukinejo tikriausiai per ilgai kepiau bet rasiai kad 40min. tai tiek ir kepiau ..... gal nelabai bus grazus bet skanu :)
AtsakytiPanaikintio gal galima maskarpones suri pakeisti kremine varske ar plakta gritinele,ar sviestu.
AtsakytiPanaikintiNesuprantu, kaip gali kilti noras toki torta gadinti vaisiais...
AtsakytiPanaikintiNerealiai skanus tortas.Solidaus, sunkaus skonio...jokiu vaisiu ar riesutu! Tada jis jau nebus Karaliskas!!! Biskvitai tikrai tr.gaunasi storoki, bet as viena visada palieku trupiniams...Sis tortas kitoks ir butinai prie jo turi buti kavos! :)
AtsakytiPanaikintiO man nesiseka su biskvitais :( nesigauna jie purūs, greičiau tokie sukritę ir tikrai nėra stori... Nors viską darau pagal receptą...
AtsakytiPanaikintiNorejau paklausti,o kokio dydzio biskvitai iseina?aciu
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiatrodo labai skaniai ir tikiu,kad skanus, bet sitiek daug cukraus ....590 gr. ir dar 400 gr. rududu
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanus gavosi, biskvitą ragauji, ir norisi dar, ir dar. Super!
AtsakytiPanaikintiPyragas super gavosi 🥰 Kas ragavo- tam patiko! Apibudino jį taip: „Dieviškas". Nors teko pakeist kelis ingredientus, nes ne viską turėjau, gal dėl to jis buvo dar skanesnis ir įdomesnis :)
AtsakytiPanaikintilaukiam kol iskeps biskvitai! tik pasirode, kad per daug cukraus...
AtsakytiPanaikintiIskepe... gavosi ne tortas, o kugelis... :( aciu Danai turejau ka veikti 5 valandas, bet uz valandos turiu padovanoti si sedevra suzavetuviu proga kaimynei.. na bet is gerosios puses koks vyras toks ir tortas!
AtsakytiPanaikintiNiekaip nerandu,kokio skersmens tortiniai skirti indigridientai?
AtsakytiPanaikinti24cm🙂
PanaikintiAr kava turi būt labai stipri? Dabar verdu..paragavau...jomajo.😁😁
AtsakytiPanaikintiAr kremo pakanka? 🤗
AtsakytiPanaikinti