...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Vištienos filė, ryžiai su razinomis, vaniliniai pomidoriukai, bei nuostabus vynuogių padažas (chicken fillets, rice with raisins, vanilla tomatoes and a wonderful grape sauce)

Sultinga vištiena (vienai porcijai)
Vištienos krūtinėlė, 170 g
 Marinatas:
Natūralus jogurtas, 2 v.š
Druska, baltieji pipirai, rozmarinas

Vynuogių padažas ( 250-270g, maždaug 15-20 porcijoms)
Mėlynos vynuogės, 900 g
Raudonas vynas, 200 ml
Vanduo, 200 ml
Cukrus, 1 v.š
Anyžius, 3 žvaigždutės
Gvazdikėliai, 3 vnt
Raudonieji pipirai, 0,5 a.š
Šviežias čiobrelis, 1 šakelė
Sviestas sutirštinimui prieš serviravimą, vienai porcijai, 15 g

Vanilinai pomidoriukai (penkioms porcijoms)
Vyšniniai pomidorai, 15 vnt
Vanilės lazdelė, 1 vnt
Cukrus, 5-6 v.š
Baltas vynas (kad apsemtų pomidoriukus), 130-150 ml

Kiti produktai (vienai porcijai)
Razinos, 25 g
Baltas vynas brinkinti razinas, 30-50 ml
Cukinija, 30 g
Ryžiai (basmati), 30 g
Druska, balzamiko sirupas, mėta

Šiam patiekaliukui abejingų dar nebuvo!
 

Sultinga vištiena. Vištienos krūtinėles pabarstome druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais,
įpilame natūralaus jogurto, neužmirškime šviežio rozmarino šakelių. Permaišome, uždengiame ir paliekame marinuotis. Tai geriausia padaryti iš vakaro. Nuo išsimarinavusių krūtinėlių nuvalome jogurtą ir apkepame skaidrintame sviestuke. Kepant į keptuvę įdėkite šviežio čili pipiro.
Padažas. Į puodą sudedame nuplautas vynuoges, užpilame raudonu vynu ir vandeniu lygiomis dalimis. Truputį įberiame cukraus, sudedame prieskonius. Kaitiname ant vidutinio karščio, kol supliukš vynuogės, maždaug 1 valandą. Perkošiame per sietelį ir vėl statome virti. Kaitiname ant mažo karščio, kol skystis nugaruos maždaug 50%, prades tirštėti. Bazė padažui paruošta. Prieš serviruojant, į puodą įpilame reikiamą kiekį padažo, užverdame, nuimame nuo viryklės, įdedame kubelius šalto sviesto ir konditerine šluotele maišome, kol ištirps sviestukas.

Vaniliniai pomidorai. Į puodą supilame baltą vyną, suberiame cukrų ir vanilės lazdelę. Kaitiname ant mažo karščio, kol išgaruos alkoholis, prades tirštėti. Aštriu peiliu įpjauname pomidoriukų odelę jų apačioje. Taip paruoštus pomidoriukus sudedame į verdantį sirupą, kaitiname keletą sekundžių, kol pradeda luptis odelė. Nuimame nuo viryklės ir paliekame atvėsti. Tai geriau daryti iš vakaro, kad pomidorai spėtų prisigerti vanilės aromato. 

Ryžiai. Ryžius išverdame
pasūdytame vandenyje. Atskirai
užverdame baltą vyną, nugariname alkoholį. Nukeliame nuo
viryklės, sudedame razinas, uždengiame ir paliekame porai valandų bringti. Cukiniją supjaustome nedideliais kūbeliais. Į keptuvę įpilame skaidrinto sviestuko, sudedame išbrinkusias razinas, cukinijos kubelius, truputį pasūdome ir kepame porą minučių, kol suminkštės cukinija. Sudedame ryžius, permaišome, suberiame smulkintą mėtą. Ryžiai paruošti.

 
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę, konditerinio žiedo pagalba gražiai dedame ryžius. Ant viršaus supjaustytą sultingą vištienos krūtinėlę. Aplink pilame nuostabų vynuogių padažą, išdėliojame vanilinius pamidoriukus, pašlakstome balzamiko sirupu. Puošiame vytintomis pomidorų odelėmis.

  Rekomendacijos. Vištienos krūtinėlė (nešaldyta) marinuota jogurte, gaunasi visada minkšta ir sultinga. Tačiau jos perkepti nereikia. Naudokite tamsias vynuoges. Jei vynuogės yra saldžios, verdant padažą cukraus nedėkite. Ruošiant pomidorus, naudokite standžius, kuo šviežesnius pomidoriukus, priešingu atveju ištyš. Nepervirkite ryžių. Neperkepkite cukinijos kubelių, kad išliktų lengvai traškūs. Razinų brinkimo laikas priklauso nuo jų sudžiovinimo laipsnio.  Jos turi būti užtektinai minkštos, bet neištyžusios. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

2 komentarai:

  1. As apstulbus...Danai, tavo receptai verčia iš kojų, o ši višiena išbandyta ir tikrai tapo mano favorite...Ačiū už tavo nerealumą.

    AtsakytiPanaikinti