...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Šefo salotos (chef salad)

Šios salotos man yra Nr 1 

Užpilas (1,1-1,2 kg) 
Kiaušinių tryniai, 5 vnt
Citrinos sultys, iš dviejų citrinų
"Vorčesterio" padažas, 5-7 v.š
Ančiuviai, 40-50 g
Garstyčios, 1 v.š
Česnakas, 6-8 skiltelės
Alyvuogių aliejus (nekartus), apie 0,7 l
Sūris "Parmezanas" (tarkuotas), 130-150 g
Cukrus, druska, baltieji pipirai

Salotos (vienai porcijai)
Salotos "Iceberg", 90 g
Agurkai, 40-50 g
Vyšniniai pomidorai, 5 vnt
Vytinti pomidorai, 15-20 g
Avokadas, 0,5 vnt
Marinuoti artišokai, 30 g
Kumpis "Parma", 15-20 g
Dešra "Salami", 15-20 g
Kepta vištiena, 15-25 g
Konservuotas tunas, 30-35 g
Kiaušinis, 1 vnt
Sūris su mėlynuoju pelėsiu, 15-20 g
Sūris "Parmezanas", 30 g
Alyvuogės, 5 vnt
Užpilas, 3-5 v.š
Baltieji pipirai, alyvuogių aliejus, "Rukolos" salotų lapeliai


Užpilas salotoms. Į gilų dubenį supilame citrinos sultis, "vorčesterio" padažą, sudedame kiaušinių trynius, ančiuvius, garstyčias, smulkintą česnaką. Triname blenderiu ir plona srovele pilame alyvuogių aliejų, kol gausime "kečupo" tirštumo masę. Suberiame tarkuotą "Parmezaną", nuskaniname druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais. Laikome šaldytuve. 

Vištiena salotoms. Vištieną galime iškepti, išvirti garuose, tačiau šiuo atveju mes ją kaitinsime aromatizuotame aliejuje. Šviežią vištienos krūtinėlę dedame į aliejų su prieskoniais įkaitintą iki 82-84 C temperatūros. Aliejaus temperatūrą palaikome vienodą. Kaitiname tol, kol temperatūra vištienos viduje bus 78-82 C. Atvėsiname ir plonai supjaustome. 

Serviruojame, surenkame salotas. Didelėje lėkštėje dedame suplėšytus salotų lapus, gausiai apliejame užpilu,  išdėliojame agurkų griežinėlius, pabarstome smulkintais vytintais pomidorais. Atskiromis juostelėmis, gražiai išdėliojame labai plonai supjaustytą vytintą kumpi, bei
vytintą dešrą, konservuoto tuno gabalėlius, vištienos griežinėlius. Ant viršaus išdėliojame pjaustytą avokadą, artišokus, pomidoriukus, juodasias alyvuoges, skiltelėmis supjaustytą, minkštai išvirtą, kiaušinį. Pabarstome trupintu mėlinuoju sūriu, šviežiai maltais pipirais, pašlakstome alyvuogių aliejumi. Neužmirškime "rukola" salotų lapelių, bei "Parmezano" sūrio.




Rekomendacijos. Tokį pat užpilą, gaminu ir naudoju gaminant "Cezario" salotas. "Iceberg"salotų lapeliai yra sultingi ir "mėsingi", šioms salotoms jie būtini. Galite pamaišyti su "Radicchio" salotų lapeliais. Vištiena turi būti minkšta ir sultinga. Pigūs kumpiai ir dešros čia netinka. Karštą vasarą šios salotos yra nepakartojamos. Gaminant užpilą, naudokite ne kartų aliejų, o štai pagamintas salotas pašlakstome pačiu geriausiu aliejumi. Rekomenduoju aliejų, kurį matote paveikslėlyje. Jis tikrai vertas reklamos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika. 


Kopijuoti ir platinti draudžiama !
 

6 komentarai:

  1. Kiekvieną kartą užėjus į Jūsų puslapį nutįsta seilės :), visada gražu ir labai skanu, kaži kiek laiko šaldytuve tas užpiliukas galėtų stovėti su šviežiais kiušiniais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonu! Uzpilo, as daugiau triju dienu nelaikau.

      Panaikinti
  2. O šefo saloto reiškia, kad kokias sugalvoji tokios ir būna? Ar yra kažkoks standartas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Everything look nice and awesome!!! But..are you going do same only on two language minim one of them eng ))) I will be appreciate to you for this...anyway you are the BEST OF THE BEST !!!!! SSK

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hello. There are very glad to hear. In the future, we plan to improve!

      Panaikinti