...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Sultinga kiaulienos filė su užkeptomis bulvytėmis, bei miško grybų padažu (juicy pork fillet with fried potatoes, and forest mushroom sauce)

Filė (vienai porcijai)
Kiaulienos filė, 170 g
Marinatas:
Česnakas, 1 sklitelė
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Sviestas kepimui, 1 v.š
Kadagio uogos, 3 vnt
Konjakas, 1 v.š
Šviežias rozmarinas, bazilikas, mairūnas, druska, penkių rūšių pipirai, lauro lapeliai
Padažas (vienai porcijai)
Grybai voveraitės, 100 g
Baravykai, 100 g
Česnakas, 0,5 skiltelės
Balto vyno padažas, 4-5 v.š
Sviestas kepimui, 1 v.š 
Konjakas, 1 v.š
Kurkuma, šviežias čiobrelis, druska, penkių rūšių pipirai, lauro lapeliai
Bulvytės (vienai porcijai)
Bulvė, 1 vnt (vidutinio dydžio)
"Bešamelio" padažas, 1-3 v.š
Sūris "Parmezanas" (tarkuotas), 3 v.š
Kiti produktai (vienai porcijai)
"Bekonas", 30 g
Kalendros lapeliai, šviežias čiobrelis

Gana paprastas, bet nuostabiausias patiekalas!


Kiaulienos filė. Gražius išpjovos "steikiukus" pasimarinuojame iš vakaro. Sudedame į dubenį, pabarstome išvardintais prieskoniais, kadagio uogas ir česnaką prieš tai pasmulkiname. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, konjaku, truputi pabarstome druska. Labai gerai įtriname, išmasažuojame. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve per naktį marinuotis. Marinuotą mėsytę nuvalome nuo prieskonių ir apkepame iš visų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje, sviestuke. Sudedame ant kepimo skardos, dar truputį pasūdome, pašlakstome sviestuku, kuriame kepė. Dedame į orkaitę kepti. Kepimo procesas bus ganėtinai ilgas, kadangi naudosime žemas temperatūras. Paruošta mėsytė bus minkšta kaip sviestas, gražios ružavos spalvos. Karštis orkaitėje turi būti 70-82 C karščio. Taip kaitiname mėsytę 30 minučių. Termometru "adata" pamatuojame temperatūrą mėsytės viduje, ji turi pakilti iki 68-70 C. Tol kaitiname, kol pasieksime reikiamą temperatūrą. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Profesionalioje orkaitėje užtenka 30-40 minučių. Kad procesas būtų greitesnis, prieš apkepimą, išėmus iš šaldytuvo, mėsytę palaikykite 1-2 valandas kambario temperatūroje. 
Padažas. Nuvalytus, pasmulkintus grybus kepame keptuvėje, sviestuke. Sudedame smulkiai kapotą česnaką. Kepame, kol grybai įgaus gražią, rudą spalvą. Įškeptus grybus sudedame į karštą, balto vyno padažą, įberiame žiupsnelį kurkumos. Kaitiname ant mažo karščio, maždaug 10 minučių, kol susilies skoniai, reikalui esant dar nuskaniname. Baigiant kaitinti, supilame konjaką, įdedame šviežio čiobrelio lapelių.
Bulvytės. Bulves išverdame su lupena. Truputį atvėsusias nulupame ir supjasutome lygiais griežinėliais. Griežinėlius gražiai išdėliojame lėkštėje. Gausiai apliejame šaltu "bešamelio" padažu, pabarstome tarkuotu "Parmezanu". Dedame po salamanderiu, su karščiu iš viršaus užkepti. Kaitiname, kol išsilydis sūris ir įgaus auksinę spalvą. 
Serviruojame. Į lėkštę su užkeptomis bulvytėmis pilame karštą padažą, gražiai išdėliojame griežinėliais supjaustytą, keptą kiaulienos išpjovą. Pabarstome keptu ir smulkiai supjaustytu "bekonu". Puošiame šviežios kalendros lapeliais, čiobreliu. 



Rekomendacijos. Taip paruošta mėsytė tikrai yra nuostabiai skani. Kaitinant mėsytę orkaitėje, įdėkite metalinį indą su vandeniu. Turi būti maždaug 5% drėgmės. Vietoj "Bešamelio" padažo, galite naudoti tirštą balto vyno padažą. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama!
      

2 komentarai:

  1. Mielas Danai, Jūsų patiekalai nuostabūs, atrodo puikiai - iškart matyti profesionalo ranka :)

    AtsakytiPanaikinti