Žuvytė (vienai porcijai)
Lašiša, 140 g
Grūdėtosios garstyčios, 20 g
Medus, 15 g
Alyvuogių aliejus, 20 g
Konjakas, 1 v.š
Tarkuota citrinos žievelė, 0,5 a.š
Salotos (vienai porcijai)
Morkos, 40 g
Šparaginės pupelės, 70 g
Šviežias čili, 1-3 griežinėliai
Citrinos sultys, 1-3 v.š
Tarkuota citrinos žievelė, 0,5 a.š
Alyvuogių aliejus, 30 g
Druska, cukrus, baltieji pipirai
Raudona ikra, 15-20 g
Salotų lapeliai, 25 g
Krapai, 3-5 šakelės
Žuvytė. Lašišą supjaustome gražiomis, lygiomis juostelėmis. Išdedame ant kepimo skardos. Viršų gausiai apšlakstome garstyčių, medaus, konjako mišiniu. Dedame į orkaitę su karščiu tik iš viršaus arba po "salamanderiu" kepti. Kepame maždaug 3-5 minutes.
Serviruojame. Lėkštėje gražiai išdedame morkytes su šparaginėmis pupelėmis. Ant viršaus dedame šiltas lašišos juosteles, salotų lapelius, krapų šakeles. Aplink gražiai išdedame raudoną ikrą.
Rekomendacijos. Neperkaitinkite šparaginių pupelių, kad neprarastų žalios spalvos. Jokiais būdais neperkepkite lašišos. Naudokite nešaldytą žuvytę. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Paprastas, bet be galo dailiai patiektas pateikalas! Bet va sita tai butinai isbandysiu. Klausimelis: namie pas mane konjako nei su ziburiu nerasta, bet visokiu kitokiu gerimu i valias :) Kas atitiktu mazdaug skoni?Aciu.
AtsakytiPanaikinti...lietuviskos trejos davynerios:)...kodel nepabandzius! :)
Panaikinti