...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugsėjo 8 d., šeštadienis

Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena (fresh tomato soup with apples, celery and chicken)

Sriubytė (3-4 litrai)
Naminiai pomidorai, 5 vnt (dideli)
Sodo obuoliai, 2 vnt
Salierų stiebai, 5 vnt
Vištienos sultinys, 2-3 litrai
Svogūnai, 1-2 vnt
Česnakas, 5 skiltelės
Bulvės, 2-3 vnt
Alyvuogių aliejus, 30 ml
Tarkuotas "Parmezano" sūris, 1 a.š (vienai porcijai)
Druska, cukrus, penkių rūšių pipirai, šviežias bazilikas, šviežias čili, kurkuma, rūkytų lašinių odelė

Sveikuoliška sriubytė !

Sriubytė. Išverdame stiprų vištienos sultinuką. Tam reiks 3-5 vištienos šlaunelių ir įvairių daržovių. Išvirus, sultinuką perkošiame per sietelį, nuo kauliukų nuimame mėsytę.
Morkas, salierus, bulves, svogūną, česnaką supjaustome mažais, plonais kūbeliais. Obuolius supjaustome kuo plonesniais kvadratėliais, kad verdant jie "ištirptų". Pomidorus supjaustome skiltelėmis, nulupame odeles. Alyvuogių aliejuje apkepame pjaustytas morkas, salierus, svogūnus, česnaką, bulvių kūbelius, kelis šviežio čilio griežinėlius. Sudedame pjaustytus obuolius, pomidorus, rūkytų lašinių odelę dar porą minučių apkepame, supilame "stiprų" vištienos sultinį. Sudedame nuimtą nuo kauliukų mėsytę. Užverdame, nugraibome atsiradusias putas. Įberiame žiupsnelį kurkumos, sriubytė įgaus gražią spalvą. Nuskaniname druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais. Verdame ant mažo karščio, maždaug 30-40 minučių. Išvirus, prieš serviruojant leidžiame sriubytei 15-20 minučių "pailsėti".
Smulkiai supjaustome šviežio baziliko lapelius, sumaišome su tarkuotu "Parmezano" sūriu.  
Serviruojame. Į dubenį pilame sriubytę, gausiai pabarstome sūrio ir baziliko mišiniu. Skanu su šilta, balta duona, tokia kaip "Ciabatta".
Rekomendacijos. Pomidorus naudokite naminius, aromatingus, gerai prinokusius. Priešingu atveju į sriubą įdėkite pomidorų pastos. Nulupus nuo obuolių ir pomidorų odeles jų neišmeskite, bet sudėkite verdant sultinuką. Pjaustant, įvairių daržovių atraižas neišmeskite, jas galite dėti į indelį ir laikyti šaldiklyje, verdant sultinius jas panaudosite. Obuolius supjaustykite kuo ploniau, jie turi sriubytėje "ištirpti". Neužmirškite lašinukų odelės, ji priduos gardaus skonio ir aromato. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!


Čia rasite info apie salierus:

Kopijuoti ir platinti draudžiama !
 

1 komentaras: