...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Naminių pomidorų salotėlės su Nasturtomis, mėtomis, baziliku, bei Gorgonzolos sūriu (tomato salad with Nasturtium, mint, basil and Gorgonzola cheese)

Salotėlės (vienai porcijai)
Naminis, prisirpęs, didelis pomidoras, 1 vnt
Šviežias svogūnas, 2-3 griežinėliai
Žalios alyvuogės, 5-7 vnt
Šviežias čili, 2-3 griežinėliai 
Sūris "Gorgonzola", 30-50 g
Mėta, 5-7 lapeliai
Bazilikas 5-7 lapeliai
Nasturtų žiedai, 3-5 vnt
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Riešutų aliejus, 1 v.š
Paprastos, nuostabios, vasariškos, sveikuoliškos salotos. 
Gaminame. Naminius, prinokusius pomidorus supjaustome stambiomis skiltelėmis. Šviežius svogūnėlius plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustome mėtų ir baziliko lapelius, šviežią čili pipirą. Suplėšome nasturtų žiedus. Viska sudedame į dubenėlį, pašlakstome aliejais. Sudedame alyvuoges. Gražiai permaišome, pabarstome sūrio gabalėliais. 
Rekomendacijos. Gaminkite tik iš naminių, sultingų, prinokusių pomidorų. Ypač tinka tokie pomidorai, kaip "Jaučių širdys", "mėsingi", "miltingi". Alyvuogės gali būti su įdaru. Pavyzdžiui, kaip su ančiuviais, citrinomis ar žuvimi. Mano mėgstamiausios su ančiuviais. Galite pabarstyti trupučiu tarkuoto "Parmezano" sūrio. Salotos gan paprastos, bet skonių derinukas tikrai nuostabus. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą