...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugsėjo 11 d., antradienis

Bulvė "Milžinė" su gaiviu grietinės padažu, bei keptu "bekonu" (potato "giant" with a fresh sour cream sauce and fried bacon)


Bulvytė (vienai porcijai)
Didelė bulvė, 450 g (1 vnt)
Sviestas, 30-40 g
"Bekonas", 70-80 g
Šviežias bazilikas, krapai, salotų lapeliai, druska, penkių rūšių pipirai
Padažas (vienai porcijai)
Agurkas, 50 g
Grietinė, 70-90 g
Cukrus, druska, citrinos sultys, krapai, mėta

Labai paprastas, tačiau vertas "grieko" patiekalas. 


Kepame bulves. Dideles bulves gerai nuplauname. Suviniojame į foliją ir dedame į orakaitę kepti. Kepame 180 C temperatūroje. Retkarčiais įbedame medinį iešmelį, tikriname kada bulvė bus iškepusi.
Bekono juosteles išdedame ant kepimo skardos ir pašauname į orkaitę, 180 C karštyje, kol šoninė įgaus gražią, rudą spalvą, juostelės taps lengvai traškios.
Padažas. Agurkus sutarkuojame "burokine" tarka. Smulkiai supjaustome krapus ir mėtas. Sumaišome su grietine. Nuskaniname druska, cukrumi, bei citrinų sultimis. 
Serviruojame. Į lėkštę dedame keptą bulvę folijoje, įpjauname viršų ”kryžiuku”. Iš šonų suspaudžiame, kad atsidarytų įpjovimas. Įdedame sviesto gabalėlį. Sviestukas ištirps ir susigers į karštą bulvę. Šalia išdedame keptą, karštą šoninę, salotų ir prieskoninių žolelių lapelius.
Šaltą agurkų, grietinės padažą serviruojame atskirame inde. 
Rekomendacijos. Į grietinės padažą galite įdėti trinto fetos sūrio. Padažas turi būti užtektinai šaltas o bulvės karštos. Naudokite kokybiškas bulves iš ekologiškų ūkių. Vietoj paprasto sviestuko galite imti česnakinį sviestuką. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą