...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Žaliasis sūrio torčiukas su mėtomis ir šokoladu (green cheese cake with mint and white chocolate)


Migdolų paplotėlis (5-7porcijoms)
Pienas, 250 g
Cukrus, 120 g
Migdolų lapeliai, 50 g
Torčiukas (10-15 porcijoms)
Sūris “Maskarponė”, 500 g
Kondensuotas pienas, 150 g
Klevų sirupas, 20 g
Grietinėlė, 200 g
Želatinas, 5 lapai (25 g)
Mėtos, 1 pundelis
Kiti produktai (vienai porcijai)
Ištirpinto balto šokolado, 2 v.š
Ištirpinto juodojo šokolado, 1 a.š
Avietės, mėta, cukrus, cukraus pudra

Labai paprastas ir skanus desertukas


Paplotėlis. Cukrų suberiame į pieną. Verdame ant vidutinio karščio, kol gausime karamelę. Sudedame migdolų riešutų lapelius, permaišome. Sudedame į formą, išlyginame, turi gautis maždaug 0,5 cm storio paplotėlis. Paliekame atvėsti. 
Sūrio kremas. Mėtų lapelius, blenderiu sutriname iki tyrės konsistencijos. Į dubenį sudedame "Maskarponės" sūrį, supilame kondensuotą pieną, klevų sirupą, mėtų tyrę. Išplakame iki purumo. Atskirai iki standžių putų išplakame grietinėlę. Išlydome, šaltame vandenyje išbrinkintą želetiną. Plaktą grietinėlę įmaišome į sūrio masę. Maišant, plona srovele supilame ištirpintą želatiną. Labai gerai išplakame. Paruoštą sūrio masę išdedame ant migdolų paplotėlio formoje. Gražiai, vienodai išlyginame. Paliekame šaldytuve, kol sustings. Sustingus, supjaustome vienodais gabalėliais. 
Karšto vandens vonelėje išlydome baltą šokoladą. Šokolado masę, tolygiai ištepeme ant silikoninio kilimėlio, maždaug 2-3 mm storiu. Kai baltas šokoladas apstings, apvalaus, konditerinio žiedo pagalba, įspaudžiame apskritimus. Apskritimus atsargiai uždedame ant pyragaičių. Iš viršaus truputį pašildome, kad šokoladinių paplotėlių šonai gražiai nulinktų į apačią. Viršų apliejame tirpintu juodu šokoladu.
Serviruojame. Išdėliojame pyragaičius. Pabarstome cukraus pudra.  Išdėliojame šviežias avietes, pašlakstome trintų aviečių su cukrumi padažiuku, puošiame mėtų lapeliais.
Rekomendacijos. Sūrio masę labai gerai išplakite iki purumo. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !

Kopijuoti ir platinti draudžiama !
        

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą