Guliašas (pilnas puodas)
Kiaulienos sprandinė, 2 kg
Svogūnai, 3-5 vnt
Česnakas, 1 galvutė
Paprika, 2-3 vnt (didelės)
Pomidorai, 500 g
Vytinti pomidorai (naminiai), 100 g
Pomidorų pasta, 5 v.š
Žalios alyvuogės, 20 vnt
Juodos alyvuogės, 10 vnt
Raudonas vynas, 300 ml
Kmynai, 1-1,5 v.š
Alyvuogių aliejus, 3 v.š
Ruginiai miltai, 1-2 v.š
Raudonos paprikos milteliai, 1-2 v.š
Raudonos paprikos milteliai, 1-2 v.š
Balta duona
Lauro lapeliai, kvepiantys pipirai, šviežias čilis, raudonėlis, mairūnas, druska, cukrus, penkių rūšių pipirai, žaluma
"Lazankos" (ne vienai porcijai)
Miltai, 2-3 stiklinės
Kiaušiniai, 2 vnt
Šviežia žaluma, 3-4 v.š
Kurkuma, 1 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Druska
Likusį sultinuką puode verdame toliau, beriame ruginius miltus, intensiviai maišome, turime gauti padažo konsistenciją. Juo užpilame mėsytę moliniame inde. Pašauname į orkaitę, maždaug 30-čiai minučių, prie 200 C karščio.
Serviruojame. Molinį indą su guliašu statome ant stalo, pabarstome smulkintais vytintais pomidorais, bei žaluma. Šalia paduodame šviežios baltos duonos.
Rekomendacijos. Guliašas iš sprandinės man skaniausias, mėsytė minkšta ir sultinga. Troškinkit ant mažiausio karščio. Prieskonines žoleles dėkite prieš pabaigą troškinimo, kad neišgaruotų aromatas. Vietoj "lazankų" galite imti bulves. Jei pasigaminote per daug guliašo, ne problema. Išpilstote į indelius, uždengiate ir į šaldyklį. Bet kuriuo laiku, kai tik užsirorėsite, jo turėsite. Beliks tik atsišildyti ir užvirti. Nuostabus patiekalas į gamtą, ypač šaltuoju metu. Karštą molinį indą su guliašu įsukate į storą medžiagą ir į gamtą. Baltą duoną pašildome ant laužo kaitros, karštas guliašas, kas gali būti nuostabiau. Labai tinka prie slyvų degtinės, vynuoginės ir samagono :). Galite gaminti ir iš jautienos, tada aš naudoju tik jautienos kulninę taip, kaip gaminant "Ossobuco". Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą