Avienos sultinys (maždaug
dviems porcijoms)
Aviena, 200 g
Rūkytų lašinių
odelės, 70 g
Česnakas, 3 skiltelės
Svogūnas, 1 vnt
Morkos, 1 vnt
Salierų stiebai, 2-3
vnt
Raudonas sausas vynas, 50 ml
Lauro lapai,
gvazdikėliai, penkių rūšių pipirai, kvepiantys pipirai
Sriubytė (maždaug dviems porcijoms)
Vytinti pomidorai,
20 g (vytinti pomidorai aliejuje)
Konservuoti
artišokai, 30 g
Mėlynieji svogūnai,
20 g
Česnakas, 1 skiltelė
Lešiai, 30 g
Džiovintos slyvos,
1-2 vnt
Baklažanas, 20 g
Raudona paprika, 20 g
Pomidorai, 30 g
Morkos, 10 g
Džiovintas mairūnas,
bazilikas, kmynai, kalendra, kurkuma, druska, šviežias čili, šviežia kalendra
Avienos sultinys. Šiuo atveju imame avienos nugarinę su kauliuku. Daržoves, skirtas sultiniui virti, nuplauname ir
supjaustome stambiais gabalėliais. Į puodą, kuriame virsime sultinį, įpilame
truputį alyvuogių aliejaus, sudedame avienos gabalėlius, daržoves, odeles, prieskonius. Ant didelio karščio apkepame,
kol mėsyte ir daržovės pradės ruduoti. Supilame sausą, raudoną vyną. Kaitiname, kol vynas nugaruos 70%. Užpilame šaltu vandeniu. Truputį pasūdome. Verdame ant mažo karščio, kad vos kunkuliuotų. Nugaravus 50%, sultinuką
perkošiame per sietą. Mėsytę išimame į atskirą indą, daržoves galime išmesti.
Sriubytė. Baklažaną supjaustome
kubeliais, maždaug 1,5 cm dydžio. Apkepame alyvuogių aliejuje, kol lengvai
paruduos.
Iš raudonos paprikos,
mažo konditerinio žiedo pagalba, įspaudžiame 1,5 cm dydžio griežinėlius. Iš morkų išskaptuojam mažus rutuliukus. Jei, tai pasirodys per sudėtinga, papraščiausiai gražiai supjaustome.
Apkepame alyvuogių aliejuje.
Mėlynuosius svogūnus supjaustome
kvadratėliais, maždaug 1 cm dydžio. Apkepame alyvuogių aliejuje.
Lešius gerai perplauname ir
išverdame atskirai pasūdytame vandenyje.
Vytintus pomidorus išimame iš aliejaus ir supjaustome kvadratėliai.
Konservuotus
artišokus supjaustome skiltelėmis ir apkepame alyvuogių aliejuje, kol įgaus gražia, rusvą spalvą.
Džiovintas slyvas
perpjauname į keturias dalis.
Česnaką smulkiai
sukapojame.
Šviežius pomidorus supjaustome 1,5 cm dydžio gabalėliais.
Visas paruoštas
daržoves, išskyrus pomidorus ir lešius, sudedame į puodą, kuriame virsime
sriubą. Užpilame verdančiu avienos sultiniu, verdame ant mažo karščio, kad
vos kunkuliuotų. Nugraibome atsiradusias putas. Nuskaniname druska, šviežiu čili pipiru, mairūnu, baziliku, kmynais, kalendra,
žiupsneliu kurkumos. Verdame apie 15-20 minučių. Sudedame virtą avieną ir
pomidorų gabalėlius. Dar paverdame apie 5 minutes. Nuimame nuo viryklės,
uždengiame ir paliekame pusvalandžiui "pailseti". Prieš serviruojant įberiame
smulkiai kapotų kalendros lapelių.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštų
dedame du, tris šaukštus išvirtų lešių. Gražiai išdedame avienos gabalėlius, pilame sriubą. Jei mėgstate aštriai,
neužmirškite čili pipiriuko. Skanu su skrūdinta, česnakine duona.
Rekomendacijos. Galite naudoti ne tik nugarinę su kauliuku, kumpis, mentė taip pat tinka. Nepervirkite lešių. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą