...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 1 d., trečiadienis

Avienos sriuba su artišokais, slyvomis, vytintais pomidorais, bei lešiais (lamb soup with artichokes, plums, dried tomatoes, and lentils)



Avienos sultinys (maždaug dviems porcijoms)
Aviena, 200 g
Rūkytų lašinių odelės, 70 g
Česnakas, 3 skiltelės
Svogūnas, 1 vnt
Morkos, 1 vnt
Salierų stiebai, 2-3 vnt
Raudonas sausas  vynas, 50 ml
Lauro lapai, gvazdikėliai, penkių rūšių pipirai, kvepiantys pipirai

Sriubytė (maždaug dviems porcijoms)
Vytinti pomidorai, 20 g (vytinti pomidorai aliejuje)
Konservuoti artišokai, 30 g
Mėlynieji svogūnai, 20 g
Česnakas, 1 skiltelė
Lešiai, 30 g
Džiovintos slyvos, 1-2 vnt
Baklažanas, 20 g
Raudona paprika, 20 g
Pomidorai, 30 g
Morkos, 10 g
Džiovintas mairūnas, bazilikas, kmynai, kalendra, kurkuma, druska, šviežias čili, šviežia kalendra



Avienos sultinys. Šiuo atveju imame avienos nugarinę su kauliuku. Daržoves, skirtas sultiniui virti, nuplauname ir supjaustome stambiais gabalėliais. Į puodą, kuriame virsime sultinį, įpilame truputį alyvuogių aliejaus, sudedame avienos gabalėlius, daržoves, odeles, prieskonius. Ant didelio karščio apkepame, kol mėsyte ir daržovės pradės ruduoti. Supilame sausą, raudoną vyną. Kaitiname, kol vynas nugaruos 70%. Užpilame šaltu vandeniu. Truputį pasūdome. Verdame ant mažo karščio, kad vos kunkuliuotų. Nugaravus 50%, sultinuką perkošiame per sietą. Mėsytę išimame į atskirą indą, daržoves galime išmesti.
Sriubytė. Baklažaną supjaustome kubeliais, maždaug 1,5 cm dydžio. Apkepame alyvuogių aliejuje, kol lengvai paruduos. 
raudonos paprikos, mažo konditerinio žiedo pagalba, įspaudžiame 1,5 cm dydžio griežinėlius. Iš morkų išskaptuojam mažus rutuliukus. Jei, tai pasirodys per sudėtinga, papraščiausiai gražiai supjaustome. Apkepame alyvuogių aliejuje.
Mėlynuosius svogūnus supjaustome kvadratėliais, maždaug 1 cm dydžio. Apkepame alyvuogių aliejuje.
Lešius gerai perplauname ir išverdame atskirai pasūdytame vandenyje.
Vytintus pomidorus išimame iš aliejaus ir supjaustome kvadratėliai.
Konservuotus artišokus supjaustome skiltelėmis ir apkepame alyvuogių aliejuje, kol įgaus gražia, rusvą spalvą.
Džiovintas slyvas perpjauname į keturias dalis.
Česnaką smulkiai sukapojame.
Šviežius pomidorus supjaustome 1,5 cm dydžio gabalėliais.
Visas paruoštas daržoves, išskyrus pomidorus ir lešius, sudedame į puodą, kuriame virsime sriubą. Užpilame verdančiu avienos sultiniu, verdame ant mažo karščio, kad vos kunkuliuotų. Nugraibome atsiradusias putas. Nuskaniname druska, šviežiu čili pipiru, mairūnu, baziliku, kmynais, kalendra, žiupsneliu kurkumos. Verdame apie 15-20 minučių. Sudedame virtą avieną ir pomidorų gabalėlius. Dar paverdame apie 5 minutes. Nuimame nuo viryklės, uždengiame ir paliekame pusvalandžiui "pailseti". Prieš serviruojant įberiame smulkiai kapotų kalendros lapelių.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštų dedame du, tris šaukštus išvirtų lešių. Gražiai išdedame avienos gabalėlius, pilame sriubą. Jei mėgstate aštriai, neužmirškite čili pipiriuko. Skanu su skrūdinta, česnakine duona. 


Rekomendacijos. Galite naudoti ne tik nugarinę su kauliuku, kumpis, mentė taip pat tinka. Nepervirkite lešių. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą