...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Sveikuoliškas sumuštinis su kreminiu sūriu, aromatinga jautiena ir skrudintais svogūnų žiedais (sandwich with cream cheese, roasted beef fillet and roasted onions rings)

Aromatinga jautiena ( maždaug penkioms porcijoms)
Jautienos išpjova arba nugarinė, 500-700 g
Marinatui:
Alyvuogių aliejus, 3 v.š
Šviežias rozmarinas, 3 didelės šakelės
Penkių rūšių pipirai, 1 a.š
Česnakas, 3 skiltelės
Sojos padažas, 3-5 v.š
Medus, 1 v.š
Gvazdikėliai, 5 vnt
Imbiero sulčių, 3 v.š
Druska, lauro lapeliai 

Kreminis sūris ( maždaug penkioms porcijoms)
Sūris "Filadelfija" (Philadelphia), 10 v.š
Natūralus jogurtas, 3-5 v.š
Kaparėliai, 1 v.š
Citrinos sultys, 1 v.š
Tarkuota citrinos žievelė, 0,5 a.š
Petražolė (smulkinta), 2 v.š
Klevų sirupas, 1 a.š
Druska, šviežias čili pipiras

Kiti produktai (vienai porcijai)
"Rukola" salotų lapeliai, 50 g
Svogūnas, 1 vnt
Marinuoti agurkėliai, 2 vnt
Graikinių riešutų aliejus, 1-2 v.š
Juoda duoda, 2 riekės
Miltai (paniruoti), 1 v.š
Aliejus virti, druska, pipirmėtės

Sūris. Į dubenį sudedame "Filadelfijos" sūrį. Po truputį pilame natūralų jogurtą, maišome, pertriname, kol gausime sūrio masę, kuri lengvai teptusi ant duonytės. Suberiame smulkintus kaparėlius, tarkuotą citrinos žievelę, kapotą petražolę, nuskaniname citrinos sultimis, druska, klevų sirupu, smulkiai pjaustytu šviežiu čili pipiru. Pagamintą masę laikome šaldytuve.
Aromatinga jautiena. Visus išvardintus produktus marinavimui sudedame į dubenį ir permaišome, bei sutriname. Paruoštu marinatu gausiai ištriname jautienos gabalėlį. Uždengiame ir paliekame parai, geriau dviems, marinuotis. Retkarčiais jautienos gabalėlį pavartome, pamasažuojame. 
Nuo išsimarinavusios mėsytės nuvalome marinatą. Iš visų pusių apkepame, gerai įkaitintoje keptuvėje. Apkepę, dedame ant kepimo skardos, pabarstome druska, pašlakstome marinatu, kuriame marinavosi ir dedame į orkaitę kepti. Bus reikalingas termometras "adata", matuoti temperatūrai mėsytės viduje. Kepame prie 82C karščio tol, kol mėsytės viduje temperatūra bus 57C. Priešingu atveju ji bus sausa ir pilkos spalvos.
Iškepus atvėsiname. Atvėsintą jautieną supjaustome labai plonais griežinėliais. 
Svogūnų žiedai. Svogūnus supjaustome 0,5 cm storio žiedais. Apvoliojame miltuose. Verdame įkaitintuose riebaluose. Išvirtus išdedame ant popierinių servetėlių, kad sugertų riebalus.
Serviruojame. Juodos duonos riekeles gausiai aptepame kreminiu sūriu. Gražiai išdedame juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkėlius, salotų lapelius. Ant viršaus susuktus jautienos griežinėlius ir traškius svogūnų žiedus pabarstome pipirmėte. Pateikiame su salotomis iš salotų lapų ir žaliųjų alyvuogių, pašlakstytomis riešutų aliejumi. 


 Rekomendacijos. Jokiais būdais neperkepkite jautienos. Svogūnus virkite ne aukštesnėje kaip 140C karščio aliejuje. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama !
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą