...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 3 d., penktadienis

Kriaušė, virta baltame vyne su šafranu, anyžiu ir užkepta "Rokforo" sūriu (pear, cooked in white wine with saffron, anise and baked "Roquefort cheese)

Kriaušė vyne (šešioms porcijoms)
Kriaušės, 6 vnt
Baltas vynas, 0,5-1 ltr
Medus, 3 v.š
Anyžiaus žvaigždutės, 5-7 vnt
Gvazdikėliai, 9 vnt 
Cinamonas, 3 lazdelės
Apelsinas, 1 vnt
Šafranas, 0,125 g
Sūris "Rokfor", 20-30 g

Kiti produktai ( vienai porcijai)
Salotos "Rukola", 30-50 g
Riešutų aliejus, 1 v.š
Graikiški riešutai, 10-15 g
Rudas cukrus, 1 v.š
Balzamiko sirupas, 1 a.š


Virtos ir užkeptos kriaušės. Nulupame prisirpusias, saldžias kriaušes. Perpjauname per pusę. Išpjauname sėklas ir sudedame į puodą. Užpilame baltu vynu. Kriaušės turi būti apsemtos. Sudedame išvardintus prieskonius, griežinėliais pjaustytą apelsiną, medų. Jokiais būdais neužmirškime ŠAFRANO. Užverdame, primažiname karštį iki minimumo, verdame maždaug 15-20 minučių. Išimame kriaušes. Vyno sirupą dar paverdame maždaug 15 minučių. Sudedame atgalios išimtas kriaušes. Nuimame nuo viryklės, atvėsiname. Virtas kriaušes sirupe, laikome šaldytuve. Kriaušes išverdame iš vakaro. Jos turi pasimarinuoti sirupe, kuriame virė.
Išsimarinavusias kriaušių puseles išimame iš sirupo. Gausiai apibarstome trupintu "Rokforo" sūriu. Užkepame po salamanderiu arba orkaitėje su karščiu iš viršaus, tol, kol gražiai išsilydis sūris. 
Karamelizuoti graikiški riešutai. Į keptuvę suberiame rudą cukrų. Kaitiname ant mažo karščio, kol išsilydis. Sudedame išlukštentus graikiškus riešutus. Intensyviai maišydami kepame maždaug 5 minutes. Riešutai turi gražiai pasidengti karamele iš cukraus. Išdedame ant padėklo, atvėsiname. Karamelizuotus riešutus susmulkiname peiliu. 
Serviruojame. Į lėkštę dedame užkeptą, marinuotą kriaušę. Šalia "Rukolos" salotų lapelius pašlakstome riešutų aliejumi, pabarstome karamelizuotais riešutais. Gražiname balzamiko sirupo lašeliais.

       
Rekomendacijos. Kriaušės turi būti prisirpusios, saldžios ir skanios. Gerai prisirpusios kriaušės verda trumpiau, kietesnės ilgiau. Neužmirškite šafrano ir būtent "Rokforo" sūrio.  Gaminkite su meile ir gera nuotaika. Prie šio pikantiško kūrinuko, tinka baltas su "charakteriu"  arba rožinis vynas.

Kopijuoti ir platinti dradžiama !  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą