Marinuotas sūris (vienai porcijai)
Sūris "Mozzarella", 3 griežinėliai, 50-60 g
Burokėlių sultys, 200 g
Lauro lapeliai 3 vnt
Kvepiantys pipirai, 5 vnt
Gvazdikėliai, 5 vnt
Druska
Alyvuogių "Concasse"
Žalios alyvuogės, 5 vnt
Juodos alyvuogės, 5 vnt
"Kalamata" alyvuogės, 5 vnt
Vytinti pomidorai aliejuje, 15-25 g
Raudona paprika, 10 g
Kedro riešutai, 1 v.š
Petražolė (pjaustyta), 1 a.š
Šviežias bazilikas, 5 lapeliai
Alyvuogių aliejus, 1-3 v.š
Penkių rūšių pipirai, druska, šviežias čiobrelis
Kiti produktai (vienai porcijai)
Salotų lapai, 30 g
Balzamiko sirupas, 1 v.š
Namuose vytinti pomidorai, 45 g
Pipirmėtė
Marinuota "Mozzarella". Užverdame burokėlių sultis, sudedame prieskonius ir pasūdome. Paverdame 5-10 minučių, nugraibome atsiradusias putas. Atvėsiname. Sultimis užpilame sūrio kamuoliukus taip, kad juos pilnai apsemtų. Dedame į šaldytuvą ir laikome apie 12h. Išsimarinavusius kamuoliukus nusausiname ir supjaustome maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
Alyvuogių "Concasse". Alyvuoges, vytintus pomidorus ir papriką (be odelės) supjaustome gražiais, mažais kūbeliais. Suberiame smulkintą petražolę, baziliką, čiobrelio lapelius. Nuskaniname druska, šviežiai maltais pipirais. Užpilame alyvuogių aliejumi arba aliejumi nuo vytintų pomidorų. Paliekame vienai, kitai valandai pasimarinuoti. Prieš serviruojant įberiame skrūdintų kedro riešutų.
Serviruojame. Į lėkštę gražiai išdedame alyvuogių "Concasse", ant viršaus sūrio griežinėlius. Ant sūrio išdėliojame "namuose" vytintus pomidorus. Šalia dedame salotų lapelius, pašlakstome balzamiko sirupu. Neužmirškime pipirmėtės.
Čia "namuose" vytinti pomidorai :
http://danovirtuve.blogspot.com/search/label/Pada%C5%BEai%20pastos%20u%C5%BEtep%C4%97l%C4%97s%20ir%20kitka
Čia "namuose" vytinti pomidorai :
http://danovirtuve.blogspot.com/search/label/Pada%C5%BEai%20pastos%20u%C5%BEtep%C4%97l%C4%97s%20ir%20kitka
Rekomendacijos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą