Salotos (vienai dideliai porcijai)
Rūkyta lašiša, 40 g
Raudona
ikra, 40 g
Salierų stiebai, 30 g
Svogūnai, 10 g
Obuoliai, 20 g
Bulvės, 40 g
Majonezas, 30 g
Kiaušinis, 1 vnt
Druska, baltieji pipirai, krapai, alyvuogių aliejus
Užpilas (vienai porcijai)
Citrinų sultys, 1 v.š
Alyvuogių aliejus, 3-5 v.š
Mėlynieji svogūnai, 1 a.š (smulkinti)
Juoda duona, 1 riekutė
Cukrus, druska, petražolė,
citrinos tarkuota žievelė
Kiaušinis "marškinėliuose"
Kiaušinis, 1 vnt (naminis)
Actas 1 v.š
Druska
Salotos. Rūkytą lašišą, bulves, nuluptus obuolius
supjaustome gražiais, mažais kūbeliais, maždaug 0,5 cm dydžio. Salierų stiebus
nulupame skustuku ir supjaustome griežinėliais. Užverdame vandenį, įspaudžiame citrinos sulčių,
pasūdome, sudedame pjaustytas bulves, bei salierus. Verdame, kol bulvių
kubeliai bus minkšti. Sudedame obuolių kubelius ir pusę
minutės dar paverdame. Nusunkiame, nusausiname ir atvėsiname. Svogūnų kubelius trumpai
apkepame alyvuogių aliejuje.
Apvirtas bulvytes, salierus, obuolius, apkeptus svogūnus ir kubeliais pjaustytą
rūkytą lašišą sudedame į vieną dubenį, įdedame majonezo ir gerai permaišome. Nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Uždengiame ir dedame į šaldytuvą valandai marinuotis. Prieš serviruojant dar kartą permaišome.
Kiaušinis. Užverdame vandenį, įberiame druskos, įpilame acto. Atsargiai, į lėtai verdantį
vandenį įleidžiame kiaušinį be lukšto.
Verdame tol, kol baltimas išvirs o trinys bus minkštas, maždaug 3 minutes. Išvirtus kiaušinius atvėsiname.
Užpilas. Smulkiai, gražiai supjaustome mėlyną svogūną. Įtarkuojame citrinos žievelės. Įspaudžiame citrinų sulčių, įberiame kapotos
petražolės. Plakame šluotele, plona srovele pilame alyvuogių aliejų, kol gausime padažo konsistenciją. Nuskaniname cukrumi, druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Paliekame valandėlei pasimarinuoti. Prieš serviruojant dar kartą gerai išplakame.
Juodą duoną supjaustome gražiais, mažais
kubeliais ir verdame aliejuje, kol bus traškūs. Išvirtus išberiame ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus.
Serviruojame. Konditerinio žiedo pagalba, lėkštėje suformuojame
salotų bokštelį. Ant viršaus gražiai išdedame raudoną ikrą. Ant viršaus kiaušinį "marškinėliuose". Pabarstome šviežiais krapais.
Aplink pašlakstome užpilu, pabarstome
skrudintais juodos duonos kubeliais.
Rekomendacijos. Jokiais būdais nepervirkite daržovių ir kiaušinio. Naudokite šviežią, naminį kiaušinį. Majonezas turi būti tirštas ir kokybiškas. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą