...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Sočios salotėlės su rūkyta lašiša, raudona ikra ir "kiaušiniu marškinėliuose" (salad ​​with smoked salmon, potatoes, red caviar and eggs )



Salotos (vienai dideliai porcijai)
Rūkyta lašiša, 40 g
                                                                  Raudona ikra, 40 g             
Salierų stiebai, 30 g
Svogūnai, 10 g
Obuoliai, 20 g
Bulvės, 40 g
Majonezas, 30 g
Kiaušinis, 1 vnt
Druska, baltieji pipirai, krapai, alyvuogių aliejus
Užpilas (vienai porcijai)
Citrinų sultys, 1 v.š
Alyvuogių aliejus, 3-5 v.š
Mėlynieji svogūnai, 1 a.š (smulkinti)
Juoda duona, 1 riekutė
Cukrus, druska, petražolė, citrinos tarkuota žievelė
Kiaušinis "marškinėliuose"
Kiaušinis, 1 vnt (naminis)
Actas 1 v.š
Druska


Salotos. Rūkytą lašišą, bulves, nuluptus obuolius supjaustome gražiais, mažais kūbeliais, maždaug 0,5 cm dydžio. Salierų stiebus nulupame skustuku ir supjaustome griežinėliais. Užverdame vandenį, įspaudžiame citrinos sulčių, pasūdome, sudedame pjaustytas bulves, bei salierus. Verdame, kol bulvių kubeliai bus minkšti. Sudedame obuolių kubelius ir pusę minutės dar paverdame. Nusunkiame, nusausiname ir atvėsiname.  Svogūnų kubelius trumpai apkepame alyvuogių aliejuje.
Apvirtas bulvytes, salierus, obuolius, apkeptus svogūnus ir kubeliais pjaustytą rūkytą lašišą sudedame į vieną dubenį, įdedame majonezo ir gerai permaišome. Nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Uždengiame ir dedame į šaldytuvą valandai marinuotis. Prieš serviruojant dar kartą permaišome.
Kiaušinis. Užverdame vandenį, įberiame druskos, įpilame acto. Atsargiai, į lėtai verdantį vandenį įleidžiame kiaušinį be lukšto. Verdame tol, kol baltimas išvirs o trinys bus minkštas, maždaug 3 minutes. Išvirtus kiaušinius atvėsiname.
Užpilas. Smulkiai, gražiai supjaustome mėlyną svogūną. Įtarkuojame citrinos žievelės. Įspaudžiame citrinų sulčių, įberiame kapotos petražolės. Plakame šluotele, plona srovele pilame alyvuogių aliejų, kol gausime padažo konsistenciją. Nuskaniname cukrumi, druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Paliekame valandėlei pasimarinuoti. Prieš serviruojant dar kartą gerai išplakame.
Juodą duoną supjaustome gražiais, mažais kubeliais ir verdame aliejuje, kol bus traškūs. Išvirtus išberiame ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus.
Serviruojame. Konditerinio žiedo pagalba, lėkštėje suformuojame salotų bokštelį. Ant viršaus gražiai išdedame raudoną ikrą. Ant viršaus kiaušinį "marškinėliuose". Pabarstome šviežiais krapais.
Aplink pašlakstome užpilu, pabarstome skrudintais juodos duonos kubeliais.  


Rekomendacijos. Jokiais būdais nepervirkite daržovių ir kiaušinio. Naudokite šviežią, naminį kiaušinį. Majonezas turi būti tirštas ir kokybiškas. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą