Salotos (vienai porcijai)
Baltieji šparagai, 3 vnt
Salotos "Rukola", 20-40 g
Šalto rūkymo šoninė (bekonas), 80 g
Vyšniniai pomidorai, 7-8 vnt
Mėlynieji svogūnai, 15 g
Penkių rūšių pipirai, alyvuogių aliejus, citrinų sultys, šviežias bazilikas
Marinuotas "Fitaki" (vienai porcijai)
Sūris "Fitaki", 80 g
Medus, 1 a.š
Alyvuogių aliejus, 3-5 v.š
Šviežias rozmarinas, čiobrelis
Vienos iš mėgstamiausių !
Šparagai. Verdantį vandenį nuskaniname druska ir cukrumi. Sudedame nuskustus šparagus ir verdame maždaug 3-7 minutes. Virimo laikas priklauso nuo šparagų storio. Išvirtus šparagus greitai atvėsiname, sudedame į šaltą vandenį su ledukais. Atvėsusius išdedame ant švaraus rankšluosčio,
nusausiname. Supjaustome maždaug 3 cm ilgio lazdelėmis.
"Bekonas". Šalto rūkymo šoninės juosteles išdedame ant kepimo skardos. Kepame orkaitėje, 180 C karštyje, kol "bekonas" taps traškus.
Sūris "Fitaki". Sūrį
supjaustome kubeliais, pabarstome šviežio rozmarino ir čiobrelio lapeliais. Apliejame alyvuogių aliejumi sumaišytu su medumi. Gaminame iš vakaro.
Serviruojame. Į lėkštę išdėliojame "Rukola"
salotų lapus. Ant viršaus baltųjų šparagų lazdeles, šiaudeliais pjaustytą mėlynąjį svogūną.
Pašlakstome alyvuogių aliejumi, sumaišytu su citrinos sultimis. Pabarstome trupučiu jūros
druska ir šviežiai maltais penkių rūšių pipirais. Išdėliojame marinuoto sūrio
kubelius, per pusę perpjautus pomidoriukus, traškias "bekono" juosteles, bei šviežio baziliko lapelius.
Rekomendacijos. Nepervirkite šparagų. Jie turi likti traškūs. Skanu su juoda, namine duona. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą