...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Šiltas "Feta" sūris su kriauše, baziliku, marinuotomis alyvuogėmis ir salotėlėmis (warm Feta cheese with pear, basil, olives and pickled lettuce)

 Šiltas sūris (vienai porcijai)
Sūris "Feta", 45-50 g
Šviežias bazilikas, 5-6 lapeliai
Bagetas, 3 riekutės
Konservuotos kriaušės, 25-30 g
Medus, 1-2 v.š
Baltas vynas, 1-2 v.š
Šviežias rozmarinas, kelios šakelės
Salotos (vienai porcijai)
Salotų lapeliai, 35 g
Pomidorai, 45 g
Salierų stiebai, 10-20 g
Garstyčių užpilas, 1 v.š
Kiti produktai (vienai porcijai)
Moliūgų sėklos, 1-2 v.š
Marinuotos alyvuogės, 35-40 g
Nuostabus skonis !


Šiltas sūris. Sūrį "Feta" gerai pertriname iki vientisos masės. Suberiame smulkintus baziliko lapelius. Dar kartą gerai permaišome. Storai užtepame ant bageto riekučių. Ant viršaus išdėliojame konservuotų kriaušių skilteles. Gausiai pašlakstome medaus, balto vyno ir rozmarino mišiniu. Sudedame ant kepimo skardos ir kepame orkaitėje, su karščiu tik iš viršaus, prie 180-200 C karščio, maždaug 5 minutes, kol pradės gražiai ruduoti. 

Salotos. Nuo pomidorų nulupame odelę. Supjaustome skiltelėmis, įšimame sėklas. Skustuku nuskutame salierų stiebus ir supjaustome labai plonais griežinėliais. Į indą sudedame įvairių salotų lapelius, sudedame paruoštus pomidorus ir salierus. Pilame šaukštą nuostabaus garstyčių užpilo, gerai permaišome. 


Traškios moliūgų sėklos. Moliūgų sėklas suberiame į įkaitinta keptuvę, truputį pašlakstome alyvuogių arba riešutų aliejumi. Intensiviai maišome, skrudiname, kol pradės gražiai ruduoti. Išberiame ant servetėlės, paliekame atvėsti.




Serviruojame. Į lėkštę ar atskirą indelį išdedame paruoštas salotėles. Šalia gražiai išdėliojame šiltas, iš orkaitės išimtas  bageto riekutes su sūriu. Pabarstome skrudintomis moliūgų sėklomis. Aplink dedame marinuotų alyvuogių.
  

Rekomendacijos. Alyvuoges naudokite marinuotas ir kokybiškas. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą