...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis

Pomidorinis padažas su žaliosiomis alyvuogėmis (tomatoes sauce with olives)

(1)
Padažas (maždaug 1 ltr)
Prinokę, dideli pomidorai, 8-10 vnt
Svogūnai, 2 vnt
Česnakas, 1 galvutė
Žaliosios alyvuogės, 300 g
Raudonas vynas, 200 ml
Šviežio čili, 5-7 griežinėliai
Cinamono lazdelė, penkių rūšių pipirai, lauro lapeliai, kvepiantys pipirai, šviežias rozmarinas, bazilikas, druska, cukrus
Džiovintas mairūnas ir raudonėlis


Gaminame. Svogūnus ir česnakus supjaustome mažais kūbeliais. Kepame alyvuogių aliejuje ant mažo karščio, kol svogūnai taps skaidrūs. Įdedame cinamono lazdelę, lauro lapelius, kvepiančius pipirus. Sudedame skiltelėmis pjaustytus, nuluptus pomidorus, alyvuogių griežinėlius, rozmarino šakelę. Supilame raudoną vyną. Nuskaniname šviežiai maltais pipirais, trupučiu druskos ir cukraus. Ant mažo karščio, uždengtą puodą verdame maždaug 30 minučių. Sudedame mairūną ir raudonėlį. Dar 30 minučių verdame neuždengę puodo. Skystis turi nugaruoti iki padažo konsistencijos. Dar kartą nuskaniname druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais. Karštą, verdantį padažą supilstome į mažus, švarius stiklainius. Pridengiame dangteliais, sustatome į vandens vonelę ir dedame į orkaitę dar 30-40 minučių kaisti prie 120 C. Išėmę iš orkaitės tuojau pat užsukame dangteliais ir paliekame atvėsti. Taip paruošus padažo turėsite bet kuriuo metu, kai tik jo prireiks.
Rekomendacijos. Naudokite tik šviežius, gerai prisirpusius, sezono metu įšaugintus pomidorus. Ne sezono metu, verdant padažą, patartina įdėti pomidorų pastos. Arba padažą virti iš konservuotų pomidorų savo sultyse. Dalį prieskonių dėkite į virimo pabaigą, kad "neišgaruotų" aromatas. Su prieskoniais galite "eksperimentuoti", įdėti gvazdikėlių, kalendros ar net mėtos. Taip paruoštą padažą labai patogu naudoti. Jo nebereikia daugiau virti, nuskaninti. Užtenka pašildyti, įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti grietinėlės šlakelį ir padažas paruoštas. Taip pat padažą galite pertrinti blenderiu. Tinka prie makaronų, mėsos, vištienos, žuvies, jūros gėrybių. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !

(2)
Pomidorinis padažas su obuoliais
Naminiai pomidorai, 3 kg
Svogūnai, 3 vnt (dideli)
Česnakas, 1 galvutė
Obuoliai (antaniniai), 3 vnt (dideli)
Lauro lapeliai, 5 vnt
Kvepiantys pipirai, 9 vnt
Gvazdikėlai, 5 vnt
Šviežias čili, 5 griežinėliai
Nerafinuotas rapsų aliejus, 100 ml
Druska, cukrus, rozmarinas, bazilikas

Pomidorus sutriname blenderiu, perkošiame per sietą, kad neliktų odelių. Rapsų aliejuje apkepame smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus. Supilame trintą pomidorų tyrę, sudedame gražiais kūbeliais pjaustytus, nuluptus obuolius, bei išvardintus prieskonius. Nuskaniname druska, cukrumi. Verdame ant mažo karščio, kol gausime tirštą tyrę. Toliau kaip ir pirmame variante, supilstome į stiklainėlius.    
Kopijuoti ir platinti draudžiama !

1 komentaras:

  1. Sveiki. Šį padažiuką tikrai darysiu rytoj su iš savo daržo parsivežtais pomidorais. O šiaip jau Jūsų patiekalai - aukštasis pilotažas ;) viskas taaaip skaniai atrodo! niam :) Džiaugiuosi atradusi šią virtuvę Ačiū, kad dalinatės!!

    AtsakytiPanaikinti