Žaliosios alyvuogės, 200 g
Juodosios alyvuogės, 200 g
"Kalamata" alyvuogės, 200 g
Česnakas, 1 galvutė
Alyvuogių arba riešutų aliejus, 0,5 lt
Šviežio čili, pora griežinėlių
Tarkuotos citrinos žievelės, 1 a.š
Šviežias rozmarinas, bazilikas, lauro lapeliai, penkių rūšių pipirai
Alyvuoges sudedame į vieną indą. Sudedame išvardintus prieskonius. Užpilame aliejumi, kad apsemtų alyvuoges. Permaišome ir laikome šaldytuve.
Rekomendacijos. Naudokite kelias rūšis alyvuogių. Galite papildomai įdėti smulkintų vytintų pomidorų, kapersų, kornišonų ar marinuotų mažų svogūnėlių, bus nuostabus skonis. Tinka ir džiovintos prieskoninės žolelės. Užpilkite jūsų mėgstamu aliejumi, tai gali buti ir alyvuogių aliejus, riešutų aliejus, taip pat garstyčių, aliejus nuo vytintų pomidorų ir t.t.
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą