...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis

Nuostabusis garstyčių užpilas, padažas (wonderful mustard dressing, sauce)

"Šaloto" svogūnai, 200-300 g
Česnakas, 3-5 skiltelės
Citrina, 1-1,5 vnt
Grudėtosios garstyčios, 300-400g
Alyvuogių aliejus, maždaug 1 ltr
Kurkuma, 0,5 a.š
Druska, baltieji pipirai, cukrus

Tinka prie įvairių salotų ir šaltų užkandėlių


Stambiai supjaustome "Šaloto" svogūnus ir česnakus. Kepame alyvuogių aliejuje ant mažo karščio kol svogūnais bus skaidrūs. Atvėsiname. Sudedame į gilų indą. Ispaudžiame citrinos sulčių, įberiame tarkuotos citrinos žievelės, kurkumos. Sudedame grudėtasias garstyčias. Triname blenderiu, plona srovele pilame alyvuogių aliejų. Plakame, triname blenderiu, kol gausime jogurto konsistencijos masę. Nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais, cukrumi. Reikalui esant dar įpilame citrinos sulčių. Dar pora minučių plakame.  Uždengiame ir laikome šaldytuve. 
Rekomendacijos. Naudokite nekartų alyvuogių aliejų. Galite maišyti kelių rušių aliejus. Citrinos sultis galite maišyti su balto vyno actu.   

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą