Sumuštinis (vienai porcijai)
Balta duona, 1 riekė
"Bešamelio" padažas, 1 didelis v.š
Virtas kumpis, 20-25 g
Kiaušinis, 1 vnt
Tarkuotas "Parmezano" sūris, 1 v.š
Sūris "Gouda", 20-25 g
Petražolė, druska, penkių rūšių pipirai, šviežias bazilikas
Salotos (vienai porcijai)
Cukinija, 40 g
Pomidorai, 60 g
"Bekonas", 30 g
Garstyčių užpilas, 1-2 v.š
Sumuštinis. Sviestuke iškepame kiaušinį taip, kad trinys liktų visai minkštas. Pabarstome druska ir šviežiai maltais pipirais. Konditerinio žiedo pagalba įšspaudžiame gražią, apvalią formą taip, kad trinys būtų per viduriuką. Tuo pačiu žiedu įšspaudžiame apvalias formeles iš baltos duonytės, kumpio, bei
paplotėlį gausiai aptepame "bešamelio" padažu. Ant viršaus dedame virtą kumpį, kelis šviežio baziliko lapelius, bei kiaušinį. Pabarstome tarkuotu "Parmezano" sūriu, kapota petražole, uždedame "Gouda" sūrio griežinėlį. Gerai įkaitiname orkaitę iki 200 C karščio. Įkaitus, nustatome karštį tik iš viršaus. Sudedame paruoštus sumuštinius. Kepame kol išsilydis sūris. Svarbu neperkepti, kad kiaušinio trinys liktų minkštas.
"Bekonas". Šalto rūkymo šoninės juosteles suveriame ant iešmukų, kepame orkaitėje, 200 C karštyje, kol "bekonas" bus traškus.
Salotos. Pomidorus ir cukinijas supjaustome vienodo storio griežinėliais. Cukinijos griežinėlius pamirkome garstyčių padažiuke ir paliekame 10-15 minučių marinuotis. Pomidorų griežinėlius pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir šviežiai maltais pipirais.
Serviruojame. Į lėkštę gražiai išdėliojame marinuotus cukinijų ir pomidorų griežinėlius, neužmirškime šviežio baziliko lapelių. Šalia dedame karštą, išimtą iš orkaitės sumuštinuką. Įbedame traškaus "bekono" iešmuką.
Rekomendacijos. Jokiais būdais neperkepkite kiaušinuko, kitaip sumuštinis bus "sausokas". Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Labas, Danai. Turiu diiiidelį prašymą. Gal papasakotum kaip išsivirti skanią kiaušinienę( "skrambalą" )? Na ta kur kiaušiniai plakami su grietinėle ir verdama :)
AtsakytiPanaikinti:)geltonas, skanus "skrambalas" gaunasi iš naminių vištų kiaušinių. Gaminamas be jokių priedų, su grietinėle, su grietine, su pomidorais, su virtu kumpiu, su žolelėmis ir begalė dar įvairių variantų. Į indą sudedami kiaušiniai, išplakami, druskytės, baltų pipirų, sviesto ir maišydami kaitiname ant verdančio vandens vonelės. "Skrambalas" gali buti "mediumas", kaip ir minkštai išvirti kiaušiniai. Yra dar toks "tarybinis skrambalas":), kai kiaušiniai suplakami su pienu, kaitinama ant viryklės kol suverda kiaušiniai. Ateityje manau reiks įdėti receptą į "blogą".:)
Panaikinti