...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Lašiša kokoso pieno ir raudonojo kario padaže su sultingomis tigrinėmis krevetėmis, bei mango gabalėliais (Salmon in coconut milk and red curry sauce with juicy tiger prawns and mango slices)

Sultinga lašiša (vienai porcijai)
Lašiša, 130-150 g
Raudonas, imbierinis sviestukas, 1 v.š
Druska
Imbierinis, kario sviestukas (ne vienai porcijai)
Sviestas, 200 g
Raudona kario pasta, 1 v.š
Imbiero sultys, 3 v.š
Laimo sultys, 1-2 v.š
Tarkuota apelsino žievelė, 1 a.š
Kalendros lapeliai, 1 pundelis
Druska, rudas cukrus 
Kokoso pieno padažas (ne vienai porcijai)
"Šaloto" svogūnai, 100 g
Česnakas, 3 skiltelės
Raudonoji kario pasta, 1-2 v.š
Geltonas karis, 1 v.š
Kurkuma, 0,5 a.š
Apelsinas, 2 griežinėliai
Laimas, 3 griežinėliai
Anyžiaus, 3 žvaigždutės
Baltas vynas, 200 g
Kokoso pienas, 400 ml
Grietinėlė, 200 ml
Konjakas, 100 g
Imbiero sulčių, 5 v.š
Kmynų žiupsnelis, kalendra, druska, rudas cukrus, sviestas
Kiti produktai (vienai porcijai)  
 Tigrinės krevetės, 3 vnt
Raudonas, imbierinis sviestukas, 1 v.š
Mango vaisius, 0,25 vnt
Kalendros lapeliai, druska, virtas sojos padažas, balzamiko sirupas, alyvuogių aliejus
Nuostabus, pikantiškas patiekaliukas!


Aštrus, raudonas sviestukas. Į dubenį sudedame kambario temperatūros sviestuką. Sudedame išvardintus prieskonius, smulkintus kalendros lapelius, nuskaniname druska, bei ruduoju cukrumi. Gerai išmaišome, pertriname. Laikome šaldytuve.
Kokoso pieno padažas. Supjaustome svogūnus ir česnaką. Apkepame sviestuke. Sudedame kmynus, anyžiaus žvaigždutes, raudonąją kario pastą, suberiame geltonąjį karį. Dar porą minučių apkepame. Supilame baltą vyną. Kaitiname kol nugaruos 90%. Supilame kokoso pieną ir grietinėlę, imbiero sultis. Įberiame kurkumos žiupsnelį. Sudedame apelsino ir laimo griežinėlius. Verdame ant mažo karščio, maždaug 30 minučių, kol gausime padažo konsistenciją. Supilame konjaką, nuskaniname druska, cukrumi, dar 10-15 minučių paverdame. Perkošiame per sietelį. Perkoštą padažiuką užverdame, reikalui esant dar kaitiname, kol gausime padažo konsistenciją. Prieš serviruojant pertriname blenderiu.
Žuvytė. Porcelianinę formytę išklojame "sviestiniu" popieriumi. Į ją gražiai įdedame pasūdytą lašišos gabalėlį. Ant viršaus uždedame raudonojo sviestuko. Pašauname į orkaitę. Prie 82C karščio, kepame maždaug 30-40 minučių. Temperatūra žuvytės viduje turi buti 50C. Todel tam, kad neperkepti, naudojame termometrą "adatą". Taip iškepta lašiša bus nuostabiai skani ir sultinga.
 
Krevetės. Tigrines krevetes išlukštename, išpjauname juodą žarnelę, perpjauname per visą ilgį iki uodegėlės. Į keptuvę įdedame aštraus, raudonojo sviestuko. Kaitiname ant mažo karščio. Sudedame krevetes. Pastoviai pamaišydami, kepame, kol krevetės bus ružavos. Baigiant kepti, įdedame smulkintų kalendros lapelių, pasūdome.
Mango kūbeliai. Nuo mango nulupame odelę, įšimame kauliuką. Supjaustome mažais kūbeliais. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome smulkinta kalendra, išmaišome.
Serviruojame. Lėkštę gražiname virtu sojos padažu, bei balzamiko sirupu. Į viduriuką pilame karštą padažiuką. Dedame iškeptą lašišą. Ant viršaus gražiai išdedame krevetes, bei kalendros lapelius. Aplink išbarstome mango kūbelius. 
 Rekomendacijos. Padažiuką virkite tokį, koks jums skanus, įdėdami daugiau ar mažiau išvardintų prieskonių. Neperkepkite žuvytės.

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą