Jautiena ( maždaug 5 porcijos)
Jautienos kulninė su kaulu, 1,5-1,8 kg
Kokoso pienas, 200 ml
Grietinėlė, 100 ml
Imbieras, 5-7 griežinėliai
Čili pipiras, 2-3 griežinėliai
Miltai, druska, vanduo, sviestas (kepimui), anyžius, lauro lapeliai
Marinatas
Sojos padažas, 50 ml
Imbieras, 50 g
Česnakas, 3-5 skiltelės
Lauro lapeliai, 3 vnt
Medus, 1 a.š
Kmynai, 1 a.š
Kvepiantys pipirai, 5 vnt
Ryžiai (vienai porcijai)
Skaldyti ryžiai, 40 g
Džiovintų daržovių mišinys, 1 v.š
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Imbieras, 1-2 griežinėliai
Medus, 1 a.š
Levandos šakelė
Kurkumos žiupsnelis, kardamonas, druska, petražolė
Ryžiai (vienai porcijai)
Skaldyti ryžiai, 40 g
Džiovintų daržovių mišinys, 1 v.š
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Imbieras, 1-2 griežinėliai
Medus, 1 a.š
Levandos šakelė
Kurkumos žiupsnelis, kardamonas, druska, petražolė
Jautiena. Nuo jautienos kulnynės kauliuko nupjauname mėsytę. Supjaustome didesniais gabalėliais.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę išdedame aromatingus ryžius. Šalia dedame troškintą mėsytę, pilame gausiai padažo. Puošiame šviežio čili griežinėliais, bei šviežia žaluma. Pvz.: estragono, levandos šakelėmis.
Rekomendacijos. Jautieną ar veršieną reikia troškinti gan ilgai, kol mėsytė bus minkšta, saugyslės "išsilydis". Grietinėlę naudokite ne mažiau 20% riebumo. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
puikus receptas! Gaminome veršieną - gavosi aromatingas, neragautas patiekalas. Ačiū!
AtsakytiPanaikinti