...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Troškinta vyne ir grietinėlėje jautiena su šilbaravykiais


Troškinta jautiena (vienai porcijai)
Jautienos kulninė (ossobuco), 170-200 gr
Raudonas sausas vynas, 100-150 gr
Grietinėlė, 100-150 gr
Daržovių sultinys 200 gr
Alyvuogių aliejaus pora šaukštų, lauro lapų pora, kvepentys pipirai keli, penkių rūšių malti pipirai, šviežio rozmarino šakelė , česnako skiltelė, svogūno ketvirtis, imbiero griežinėlis

Kepti grybai (vienai porcijai)
Šilbaravykiai, 130-150 gr
Svogūnas, 30 gr
Šalto rūkymo šoninė, 50 gr
Česnako skiltelė, druska, penkių rūšių malti pipirai, lauro lapeliai, alyvuogių aliejus

Keptos bulvytės (vienai porcijai)
Bulvės, 100gr
Alyvuogių aliejus, citrinos du griežinėliai, kmynai, druska, kurkuma


Troškinta jautiena. Vienai porcijai užtenka 170-200gr jautienos kulninės. Mėsa supjaustome maždaug 2-3cm dydžio gabalėliais. Į labai įkaitintą gylią keptuvę ar puodą, įpilame alyvuogių aliejaus ir iš kart sudedame jautienos gabalėlius. Gerai apkepame, kol ant dugno pradės atsirasti tamsiai rudos spalvos, prilipusios mėsos sultys. Tada pilame raudoną vyną, "stiprų" daržovių sultinį. Sudedame stambiai supjaustytą svogūną, česnako skilteles, imbiero griežinėlius ir suberiame prieskonius, truputį druskos. Troškiname ant labai mažo karščio, uždengus puodą, maždaug 1-2 valandas. Skanaujame, jei mėsytė jau minkšta, reiškiasi troškinti daugiau nereikia. Išimame jautienos gabalėlius ir per sietą perkošiame sultinį. Sultiniu užpilame mėsos gabalėlius, supilame grietinėlę, statome ant viryklės ir troškiname, kol skystis nugaruos iki padažo konsistencijos. Nuskaniname druska, šviežiai maltais pipirais.
Grybai. Į įkaitintą keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame kvadratėliais pjaustytus svogūnus, rūkytą šoninę, smulkiai kapotą česnaką, sudedame grybus. Skaniname lauro lapeliais, druska ir šviežiai maltais penkių rūšių pipirais. Pamaišydami, kepame kol grybai įgaus gražų rusvą atspalvį, maždaug 10 minučių.
Bulvytės. Iš didelių bulvių, specialaus įrankio pagalba, išskoptuojam apvalius bulvyčių kamuoliukus. Bulvių kamuoliukus išverdame. Prieš verdant į vandenį įdedame  citrinos griežinėlį ir įberiame žiupsnelį kurkumos, pasūdome. Citrinos sultys neleis bulvytėms subirėti. Kurkuma nudažys geltona spalva. Išvyrusias bulvytes nusunkiame, perpilame šaltu vandeniu, nusausiname. Prieš serviruojant, bulvytes apkepame alyvuogių aliejuje, paskaninaname kmynais. 
Serviruojame. Į gylią lėkštę sudedate jautienos gabalėlius padaže. Ant viršaus gražiai iškeptus grybukus su šonine, išdėliojame apkeptas, karštas bulvytes. Pabarstome smulkintais krapais, gražinam salierų lapeliais.
Rekomendacijos. Tinka ir kiti grybai, kaip baravykai, raudonikiai. Neužmirškite citrinos, kad verdant bulvyčių kamuoliukai nesubirėtų. Jautiena turi buti kokybiška. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą