...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. birželio 19 d., antradienis

Lietiniai su brokolių koše, kepto kumpio skoniu ir sūrių padažu


Tešla lietiniams (ne vienai porcijai)
Kiaušiniai, 2 vnt
Pienas, 100 ml
Vanduo, 100 ml
Miltai
Kumpis “Parma“, 50-60 g (susukti lietiniams)
Kurkuma (žiupsnelis), druska, cukrus, augalinis aliejus (kepimui), poras (surišti lietiniams)

Brokolių košė (vienai porcijai)
Brokoliai, 120 g
Sviestas, 1 v.š
Grietinėlė, 1-2 v.š
Druska, baltieji pipirai

Sūrių padažas (vienai porcijai)
Mėlynasis pelėsinis sūris, 10 g
Sūris „Feta“, 70 g
Natūralus jogurtas, 50 g
Laimo vaisiaus sultys, cukrus

Dekoracijai
"Rukola" salotų lapeliai
Skrūdinti migdolų lapeliai


Sūrio kremas. Į blenderį sudedame visus išvardintus pasmulkintus sūrius, supilame naturalų jogurtą. Įspaudžiame laimo sulčių. Blendiname iki vientisos masės. Nuskaniname trupučiu cukraus. 

Blynai. Iš isvardintų produktų užsimaisome tešlą lietiniams. Kad lietiniai butų gražiai geltonos spalvos, įberiame žiupsnelį kurkumos. Į iškepto lietinio vidurį dedame paruoštą brokolių masę. Iš kraštų lietinį suimame taip, kad gautusi krepšelio forma. Kartu pridedame ir plonas juosteles supjaustyto vytinto kumpio, surišame apvirto poro lapeliu. Sustatome krepšelius į kepimo skardą ir kepame orkaiteje 180C karštyje. Kepame kol kumpis paskrus.  
Brokolių košė. Nuo brokolių kotelių nupjaustom žiedynus ir apverdame pasūdytame vandenyje, kol jie suminkštės, tačiau liks neištižę ir nepraradę spalvos. Apvirtus brokolius sudedame į blenderį, įdedame gabalėlį sviesto, virintos karštos grietinėlės, nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais ir blenderiname iki vientisos masės. Paruoštą košę, reikalui esant, dar kartą nuskaniname druska, bei pipirais.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę sudedame iš orkaitės įšimtus lietinių krepšelius, pabarstome skrudintais migdolų riešutų lapeliais. Sūrio padažą serviruojame atskirame indelyje. Dekoracijai naudojame šviežių salotų lapelius.


Rekomendacijos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą