...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Troškinta jautiena kokoso piene ir kardamonu paskaninta ryžių koše

Jautiena ( maždaug 5 porcijos)
Jautienos kulninė su kaulu, 1,5-1,8 kg
Kokoso pienas, 200 ml
Grietinėlė, 100 ml
Imbieras, 5-7 griežinėliai
Čili pipiras, 2-3 griežinėliai
Miltai, druska, vanduo, sviestas (kepimui), anyžius, lauro lapeliai
Marinatas
Sojos padažas, 50 ml
Imbieras, 50 g
Česnakas, 3-5 skiltelės
Lauro lapeliai, 3 vnt
Medus, 1 a.š
Kmynai, 1 a.š
Kvepiantys pipirai, 5 vnt

Ryžiai (vienai porcijai)
Skaldyti ryžiai,  40 g
Džiovintų daržovių mišinys, 1 v.š
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Imbieras, 1-2 griežinėliai
Medus, 1 a.š
Levandos šakelė
Kurkumos žiupsnelis, kardamonas, druska, petražolė


Jautiena. Nuo jautienos kulnynės kauliuko nupjauname mėsytę. Supjaustome didesniais gabalėliais.

Sudedame į dubenį ir pamarinuojame. Sudedame išvardintus prieskonius, gerai permaišome, uždengę maistine plėvele paliekame parai marinuotis. Išsimarinavusią mėsytę išimame iš marinato, apvoliojame miltuose ir apkepame sviestuke. Apkepę sudedame į puodą, įpilame per sietelį perkoštą marinatą, įpilame vandens, kad apsemtų mėsytę. Užverdame, primažiname karštį iki minimumo. Sudedame imbiero griežinėlius, šviežio čili pipiro, anyžiaus žvaigždutes, lauro lapelius, pasūdome. Turi tik vos vos kunkuliuoti. Uždengiame ir troškiname maždaug 2-2,5 valandas, kol mėsytė bus minkšta. Retkarčiais pamaišome, kad nepridegtų. Išsitroškinusios jautienos gabalėlius išimame iš sultinio. Supilame kokoso pieną, grietinėlę. Kaitiname toliau, kol gausime padažo konsistenciją. Perkošiame per sietą, sudedame atgal mėsytės gabalėlius, reikalui esant nuskaniname ir dar apie 15-20 minučių ant mažo karščio kaitiname. Išjungiame karšti, uždegę laikome maždaug 10 minučių. Mėsytė paruošta. 
Ryžiai. Ryžius gerai perplauname. Į verdantį, pasūdytą vandenį įberiame kurkumos, sudedame džiovintų daržovių mišinį, įdedame lavandos šakelę, porą imbiero griežinėlių, traiškytą kardamono ankštį, medaus šaukštelį. Suberiame ryžius. Verdame ant mažo karščio.  Išvirtus nusunkiame, pašlakstome alyvuogių arba riešutų aliejumi, įberiame kapotos petražolės. Permaišome. 
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę išdedame aromatingus ryžius. Šalia dedame troškintą mėsytę, pilame gausiai padažo. Puošiame šviežio čili griežinėliais, bei šviežia žaluma. Pvz.: estragono, levandos šakelėmis. 



Rekomendacijos. Jautieną ar veršieną reikia troškinti gan ilgai, kol mėsytė bus minkšta, saugyslės "išsilydis".  Grietinėlę naudokite ne mažiau 20% riebumo. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama!


1 komentaras:

  1. puikus receptas! Gaminome veršieną - gavosi aromatingas, neragautas patiekalas. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti