...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. gegužės 15 d., antradienis

Pikantiškos pupelės su pikantišku jautienos iešmeliu



Jautiena ant iešmelio (vienai porcijai)
Jautienos filė (išpjova), 130 g
Šalto rūkymo šoninė (bekonas), 30 g
Šviežias rozmarinas, penkių rūšių pipirai, anyžius, cinamono lazdelė, alyvuogių aliejus

Karštos pupelės (vienai porcijai)
Konservuotos pupelės, 100 g
Morkos, 25 g
Mėlynieji svogūnai, 10 g
Vyšniniai pomidorai, 40 g
Česnakas, 1/2 skiltelės
Imbieras, 2 g (pora griežinėlių)
Čili ankštis, 1-2 vnt
“Roman” salotos, karis, čiobrelis, kalendra, kmynai, druska, alyvuogių aliejus, petražolė



Jautienos iešmelis. Atpjauname maždaug 15 cm ilgio ir 1 cm storio jautienos filė juostelę. Tokio pačio ilgio atpjauname šalto rūkymo šoninės juostelę. Jautieną pabarstome šviežiai maltais penkių rūšių pipirais. Ant vienos šoninės juostelės dedame jautieną, uždedame šviežio rozmarino šakelę ir uždengiame kita šoninės juostele, lengvai prispaudžiame ir gražiai perveriame mediniu iešmeliu. Kad mesytė nesisukinėtų ant iešmelio, perveriame dviem iešmukais.
Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, įdedame cinamono lazdelę, anyžiaus  žvaigždutę. Minutę pakaitiname ant vidutinio karščio, kad aliejus įgautų prieskonių aromato. Dedame jautienos iešmelius ir ant didelio karščio kepame abi puses, kol šoninė gražiai paruduos. 

Karštos pupelės. Iš nuskustų morkų, specialaus įrankio pagalba, išpjauname mažus rutuliukus. Svogūną supjaustome mažais kubeliais. Smulkiai sukapojame česnaką ir imbierą. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame morkyčių kamuoliukus, česnaką, mėlyną svogūną, imbierą, mažą čili ankstį. Pamaišydami kepame kol morkytės taps minkštos. Nuskaniname kariu ir kmynais. Dar kelias sekundes pakaitiname, kad karis atskleistų visą savo aromatą ir skonį. Dedame konservuotas, nusunktas pupeles. Pamaišydami kaitiname kol pupelės sušils. Dedame griežinėliais pjaustytus vyšninius pomidorus, petražolių, kalendros ir čiobrelio lapelius. Nuskaniname druska ir pipirais.
Serviruojame. Ant gražių salotų lapelių sudedame karštas pupeles. Ant viršaus dedame karštą jautienos iešmelį. Neužmirškime cinamono lazdelės, bei anyžiaus žvaigždutės. 


Rekomendacijos. Sudėjus iešmelius kepti, padidinkite karštį iki maksimumo. Gaminkite su meile! 

Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

1 komentaras: