...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. gegužės 16 d., trečiadienis

Midijų ir lašišos troškinys su pikantiška brokolių ir bulvių koše



Brokolių ir bulvių košė (vienai porcijai)
Brokoliai, 70 g
Bulvės (virtos), 70 g
Sūris „Parmezanas“ (tarkuotas), 2 v.š
Sviestas, 2 v.š
Grietinėlė, 3-4 v.š
Muskatas, druska

Midijų ir lašišos troškinys (vienai porcijai)
Karališkos midijos be kiautų, 80-85 g
Lašiša, 100 g
Mėlynieji svogūnai, 30 g
Šampanas, 70 g
Grietinėlė, 60 g
Imbiero sulčių, 1 a.š
Česnakas, 1 skiltelė
Sviestas (kepimui), 1 v.š
Čili, 1 g
Druska, petražolė, šafranas

Dekoracijai
Morkos ir rūkytos šoninės juostelės

  
Brokolių ir bulvių košė. Nuo brokolių nupjaunam žiedynus ir apverdame pasūdytame vandenyje. Verdame kol brokoliai bus minkšti, maždaug 5 minutes. Išvirtus sutriname blenderiu iki vientisos masės. Bulves išverdame ir sutriname į bulvių košę. Trintus brokolius sumaišome su trintomis bulvėmis, įpilame virintos grietinėlės, įdedame sviesto, įberiame tarkuoto "Parmezano" sūrio, nuskaniname druska, maltu muskato riešutu. Gautą masę labai gerai permaišome iki purumo.
Midijų ir lašišos troškinys. Mėlyną svogūną supjaustom šiaudeliais. Smulkiai sukapojame česnaką. Į gilią keptuvę dedame sviesto, pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką ir griežinėlį šviežio čili pipiro. Ant vidutinio karščio, maišydami, kepame maždaug 3-5 minutes. Sudedame karališkas midijas (atšildytos ir išimtos iš kiauto). Kepame dar apie 5 minutes. Supilame šampaną, išspaudžiame iš tarkuoto imbiero sulčių, įberiame žiupsnelį šafrano, truputį druskos. Toliau troškiname, kol šampanas beveik visas išgaruos. Dabar supilame grietinėlę ir sudedame lašišos gabalėlius. Kaitiname, kol grietinėlė nugaruos iki padažo konsistencijos. Prieš serviruojant įdedam kapotos petražolės. 

Dekoracija. Ant medinio iešmuko užmauname rūkytos šoninės, bei plonai atpajutos morkos  juostelę. Verdame aliejuje, 140C karštyje, kol morkytės juostelė bus traški.
Serviruojame. Į gilią, pašildytą lėkštę, ratu išdedame karštą brokolių košę.  Į viduriuką supilame troškintas midijas su lašiša, įsmeigiame iešmuką su šonine ir morka.  
Rekomendacijos. Nepervirkite brokolių, kad neprarastų spalvos. Midijas galite naudoti ir kitokias. Konservuotos netinka. Sudėjus lašišos gabalėlius, maišykite labai atsargiai, kad žuvytė nesubirėtų. Kepame ir troškiname ant mažo karščio. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

Truputi informacijos apie brokolius: 
 http://www.alfa.lt/straipsnis/c79332

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą