...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Meškinių česnakų ir brokolių sriuba su pomidorais

Sveikuoliška sriubytė !

Sultinys (4-5 porcijoms)
Vištienos kaulai, maždaug 0,5 kg
Morkos, 1 vnt
Česnakas, 5 skiltelės
Svogūnas, 1 vnt
Garstyčių aliejus, 3 v.š
Lauro lapai, juodieji pipirai, kvepentys pipirai, šviežias čili, čiobrelis, rūkytų lašinių odelė, druska

Kiti produktai (4-5 porcijoms)
Meškinių česnakų, didelis pundelis
Brokoliai, 200-300 g
Morkos, 1 vnt
Pomidorai, 150 g
Šviežios bulvės, 4-5 vnt
Svogūnas, 1 vnt
Šviežias bazilikas, kalendra, svogūnų laiškai, druska, penkių rūšių pipirai


Sultinys. Išpjaustom vištą. Krūtinėles ir šlauneles panaudosime kitiems patiekalams. Kauliukus, sparnelius supjaustome mažesniais gabalėliais. Sudedame į puodą, sudedame česnako skilteles, morkų ir svogūnų gabalėlius, bei rūkytų lašinių odeles. Suberiame išvardintus prieskonius. Šlakelis garstyčių aliejaus ir apkepame kol gražiai apskrus. Užpilame šaltu vandeniu ir ant mažo karščio kaitiname apie 2-3 valandas. Stipriai virti ir kunkuliuoti neturi. Išvirusį sultinį nusunkiame per sietelį. Nuo kauliukų nuimame mėsyte ir sudedame į nusunktą sultinuką.
 
Sriubytė.  Mažais kubeliais supjaustome morkas, svogūnus, brokolių nuluptus kotelius, bei šviežias bulvytes. Apkepame sviestuke ir sudedame į sultinį. Pastatome ant viryklės kaisti.
Verdame kol bulvės ir morkos bus minkštos, nugraibome atsirandančias putas. Sudedame pjaustytus meškinio česnako lapus, pasmulkintus brokolių žiedynus, bei pomidorą. Verdame maždaug dar 5 minutes. Nuskaniname šviežiai maltais pipirais, druska. Išjungiame karštį, uždengiame puodą ir paliekame 10-čiai minučių pastovėti. 
Serviruojame.  Į gilią "sriubinę" lėkštę pilame sriubytę, paskaniname šviežio baziliko ir kalendros lapeliais, bei svogūnų laiškais.

Rekomendacijos. Tai sezoninė sriuba. Meškinio česnako galima gauti tik paskutiniu pavasario mėnesiu. Retas miško augalas. Tačiau jo nusipirkti galima turgeliuose. Naudingas augalas, todėl sezono metu, patartina jo atsivalgyti. Galite pasigaminti atsargų. Sudedate lapelius į blenderį, alyvuogių aliejaus, tarkuoto "Džiūgo" sūrio (brandintas 36 mėnesius), truputį skrudintų kedro riešutų. Sutrinate iki vientisos masės. Supilate į mažus indelius, sandariai uždarote ir laikote šaldiklyje. Sudėjus brokolius, česnako lapelius virti, ilgai nekaitinkite. Naminių rūkytų lašinukų odelės, priduos aromato ir skonio.  Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

  
Čia rasite informacijos apie šį nuostabų augalą, meškinį česnaką:





Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą