...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Krevetės su salierų, brokolių koše ir šafrano padažu



Krevetės (vienai porcijai)
Tigrinės krevetės, 6 vnt
Sūris "Camembert", 20-30 gr
Alyvuogių aliejus, šviežiai malti baltieji pipirai, druska, česnakas

Salierų, brokolių košė (vienai porcijai)
Salierų gumbai, 100 g
Brokoliai, 100 g
Sviestas, druska, šviežiai malti baltieji pipirai

Padažas (5-6 porcijos)
Svogūnai, 30 g
Porai, 30 g
Česnako, viena skiltelė
Sviestas 20-30 g
Baltas, sausas vynas, 100 g
Vištienos sultinys, 200 g
Grietinelė, 200 g
Druska, šviežiai malti baltieji pipirai, druska, šafranas


 Tigrinės krevetės. Atsišildome krevetes, iš vakaro išimame iš šaldiklio ir paliekame nakčiai šaldytuve. Išlukštename iš kiauto. Storąjį krevečių galą, išilgai įpjauname per 2 cm, išimame juodą žarnelę. Krevetes pašlakstom alyvuogių aliejumi, pabarstom šviežiai maltais baltais pipirais, druska, smulkiai kapotu česnaku. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame valandai marinuotis. Krevečių kiautų neišmeskime, juos naudosime verdant padažą. Išsimarinavusias krevetes, išdedame ant kepimo skardos ir pašauname į orkaitę, 180C, maždaug 5 minutėms. Krevetės pradeda raudonuoti, dar minutė ir galite traukti iš orkaitės.
Salierų ir brokolių košė.  Salierų gumbus nulupam, nuplaunam ir supjaustom kubeliais. Nuo brokolių kotelių, nupjaunam žiedynus. Salierų kubelius verdame pasūdytame vandenyje, kol jie suminkštės, sudedame brokolius. Dar paverdame maždaug 5 minutes. Išvirus nusunkiame, nusausiname. Įdedame šaukštą šalto sviesto ir sutriname blenderiu iki vientisos masės. Pertrintą košę, vėl statome ant viryklės, pasūdome, pabarstom šviežiai maltais pipirais. Plakame šluotele ir kaitiname dar maždaug minutę. 
Padažas. Kubeliais supjaustom svogūnus, porus ir česnaką. Padažą pertrinsime blenderiu, todėl gražiai pjaustyti nebūtina. Puode, ant mažo karščio, išlydome sviestą. Sudedam svogūnus, porus ir česnaką. Sudedame krevečių kiautus, kurie liko nuo išlukštentų krevečių. Kepame ant mažo karščio, kol svogūnai bus skaidrūs. Supilame baltą, sausą vyną. Kaitiname toliau, kol vynas išgaruos iki 70%. Supilame vištienos sultinį ir grietinėlę. Verdame ant mažos ugnies, kol nugaruos 30% skysčio.  Nuimame nuo viryklės, iš padažo išimame krevečių kiautus. Pertriname blenderiu iki vientisos masės. Perkošiame per sietelį. Statome vėl ant viryklės, įberiame žiupsnelį šafrano. Kaitiname, kol gausime padažo konsistencija. Nuskaniname šviežiai maltais baltaisiais pipirais, bei druska. Prieš serviruojant, dar kartą pertriname blenderiu, kad atsirastų putelė.


Serviruojame. Į gilią lėkštę suformuojame pagamintos purios košės bokštelį. Ant viršaus išdėliojame krevetes, uždedame "Camembert" sūrio juosteles, pašauname į orkaitę ar po salamanderiu, su karščiu tik iš viršaus. Kaitiname, kol išsilydys sūris. Karštą padažą dar kartą pertriname blenderiu ir pilame aplink bokštelį.   
Rekomendacijos. Gerai nusunkite virtus salierus ir brokolius, priešingu atveju bus per daug skysčio ir košė lėkštėje išplauks, negalėsite suformuoti bokštelio. Svarbu neperkepti krevečių, kad išliktų sultingos ir minkštos. Šiam padažui šafranas būtinas. Gaminkite su meile!   


Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą